// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Trap Danmark – Helsingør kommune
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Coffee Table-bog, Opslagsværk, Roman

Trap Danmark – Helsingør kommune

Skrevet af den 25. august 2019 – 06:17Én kommentar

Når Trap Danmark i oplægget til deres seneste udgave om Helsingør kommune skriver: ’Opdag Danmark – med Trap’, så må det siges at været meget passende.

For de, der ikke kender Trap Danmark, må jeg hellere starte med at forklare, at der er tale om et samlet bogværk på over 10.000 sider fordelt på 34 bind. Heraf er de 31 bind dedikeret til nære og levende beskrivelser af alle landets kommuner med fokus på både geografi, biologi, geologi, historie, kultur og meget mere. Det samlede bogværk vil blive afsluttet i 2021 med to bind, der beskriver Danmark som helhed.

En lang række af landets førende forskere og eksperter har budt ind til dette store værk, der nu også eksisterer i en online udgave på Trap.dk. Udover dette grundværk, udgiver de en bog for hvert af landets 98 kommuner. I denne bog kommer du endnu tættere på de lokale forhold, og der er suppleret med flere oplysninger og fakta, du ikke får i hovedværket. Det er denne bog om Helsingør, jeg sidder med i hånden nu.

Forsidefotoet viser de farverige fyrtårne ved indsejlingen til Helsingør havn – taget på en smuk vintermorgen. Så er du ligesom allerede inde i stemningen. Og jeg synes altså også, at det er på den visuelle side, at bogen i første omgang vinder sine store point. Der er tænkt i godt grafisk overblik samt en overflod af imponerende flotte fotos – naturligvis især af historiske bygninger og den overvældende nordsjællandske natur. Dog vil jeg nævne, at også de historiske fotos er af meget høj kvalitet. Og når den side er på plads, så er vi allerede nået meget langt.

Teksten er skrevet af en lang række dygtige og kyndige bidragsydere fra alle de rigtige steder, men den er ganske skarpt redigeret og rammer i tonen et ganske bredt publikum. Der er ikke brugt mange journalistiske værktøjer til at fange læserne ind, men lad nu det ligge. For selvom teksten til de enkelte afsnit er meget kronologisk og ikke-overraskende præsenteret, så er den meget rig på informationer, og sammen med den visuelt attraktive præsentation bliver det til en meget indbydende bog om den kommune, jeg bor i.

Det må være meget, meget svært for mennesker i Danmark at finde bogen om netop deres hjem- og/eller bopælskommune uinteressant, når det bliver præsenteret så lækkert som det her. Jeg vil i hvert fald jævnligt slå op i bogen om Helsingør – både for at finde fakta og for at finde den næste gåtur med hunden.

”Trap Danmark – Helsingør kommune”, Trap Danmark A/S og Gads Forlag, 124 sider, udkom november 2018.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.