// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bent Bludnikow: Bombeterror i København
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie, International Politik, Politik & debat, Samfund

Bent Bludnikow: Bombeterror i København

Skrevet af den 28. april 2010 – 11:05Ingen kommentarer

I et mammutværk af en bog giver historikeren Bent Blüdnikow en grundig gennemgang af hvilke terrorgrupper, der opererede i København og Danmark fra 1968 til 1990. For Blekingegadebanden var langt fra de eneste. Blüdnikow kommer helt ud i hjørnerne og har både PLO’s Force 17 og Japans Røde Hær med i sin minutiøse gennemgang af terroraktiviteter og -tilstedeværelser på dansk jord. Gennem forbilledlig grundig research får han belyst en stribe hidtil ukendte aktioner, mislykkede aktioner og grupper.

En af Blüdnikow’s overordnede pointer er, at man ikke kan se terrorvirksomheden på dansk jord som et isoleret fænomen, men at man bør se det i et europæisk og globalt lys. En stor del af Blüdnikow’s bog er derfor en omfattende gennemgang af terrorgrupper og -aktioner generelt i perioden. Dermed får man ikke blot en masse ny viden om de danske forhold, men man får helt overordnet en god indføring i fænomenet.

Bogens mere end 500 sider er spækket med information, så det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal hitte redde på navne, grupperinger, datoer osv. Men det er denne detaljerigdom, som er bogens store styrke. Her er ikke sprunget over de laveste gærder. Her er researchet i bund, og hvis vi selv vil tjekke efter, er der strøget fodnoter ud med let hånd. Flere gange beskriver Blüdnikow grupper eller aktioner, som ikke er nævnt i PET-kommissionens rapport.

Ved flere terroraktioner i udlandet har der været danskere fanget i krydsilden eller tæt på. Og Blüdnikow har formået at finde flere af dem, der oplevede tingene på første parket. Han har også forsøgt tage fat i nogle af de, der dengang var tilknyttet eller sympatiserede med PLO eller lignende organisationer. Det vidner også om en grundighed, som man sjældent ser ved nutidens lidt hurtigt skrevne bøger om forskellige begivenheder i nutiden.

“Bombeterror i København” er særdeles velskrevet i et sprog, der gør den let at læse og forstå på trods af de utrolig mange oplysninger, som man bliver “bombarderet” med.

Bent Blüdnikow, Bombeterror i København, Gyldendal 2009, 536 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.