// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steve Cavanagh: Løgneren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Steve Cavanagh: Løgneren

Skrevet af den 12. oktober 2019 – 07:55Ingen kommentarer

Wow! Steve Cavanagh ved altså bare, hvordan man skal skrue et godt retssalsdrama sammen. Løgneren blev kåret til årets krimi i England i 2018, og det forstår jeg godt, for Cavanagh er eminent til at holde spændingen i top fra første side.

Eddie Flynn bliver ringet op af Leonard Howell, som har brug for hans hjælp. Howells datter, Caroline, er blevet kidnappet, og han har ikke tiltro til, at politiet kan få hende tilbage. Han tager derfor sagen i egne hænder, og han har brug for Eddie til at føre sin plan ud i livet.

Eddie siger udelukkende ja til at hjælpe Howell, fordi hans egen datter engang blev bortført, så han føler med Howell. Da han dukker op hjemme hos Howell, fornemmer han dog snart, at noget ikke stemmer. Howell tager af sted for at mødes med kidnapperne, og ikke længe efter sker der en voldsom eksplosion i hans hus, som derefter brænder ned til grunden. Kriminalteknikerne finder spor i kælderen, som indikerer, at Caroline er blevet slået ihjel dernede, og så rettes søgelyset mod Howell selv, der bliver arresteret og tiltalt for mord.

I mellemtiden spøger en gammel sag fra Eddies mentor, Harrys, tid som advokat, og Eddie begynder at tro, at nogen har gang i et langt mere kompliceret spil, end Eddie overhovedet kan forestille sig. Alle har tilsyneladende deres egen agenda, og alle har hemmeligheder, de vil gøre alt for at skjule.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg var meget begejstret for de første to bøger om den tidligere svindler og nu advokat Eddie Flynn, og den tredje bog fortsætter den flotte stil. Løgneren er en af den slags bøger, hvor jeg sneg mig til at læse et par sider, hvor end jeg kunne se mit snit til det – fx mens jeg rørte i kødsovsen, og mens jeg børstede tænder. Den hæsblæsende handling holdt mig åndeløs gennem hele bogen. Cavanagh kan virkelig sit kram, og han er en mester udi plottwist. Jeg troede virkelig, at jeg havde regnet den ud denne gang, men nej. Han snød mig alligevel til sidst – to gange!

Læs anmeldelserne af de to første bøger i serien her.

Steve Cavanagh, Løgneren, Forlaget Jentas, 396 sider, oversat af Eva Birklund, august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.