// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Østergaard: VM
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Louise Østergaard: VM

Skrevet af den 21. september 2019 – 06:45Ingen kommentarer

Stine er taget i sommerhus med manden Anders og deres halvvoksne datter. Vejret er skønt og de har aftalt at de pakker light, så de har kun det mest nødvendige med. Sommerhuset er et de har lånt, af Anders’ leder og det ligger i den by, hvor Stine er vokset op. Nu da Stine er tilbage kommer barndommen og ungdommen og sniger sig ind på hende, selvom hun har taget afstand til det hele for længst.

I byen havde faren sin lægepraksis, inden han blev misbruger og nu sidder han og hænger hjælpeløs på et plejehjem, uden at kunne kende sin nærmeste familie. Stine har ikke set faren i lang tid. Hun har svært ved at tilgive det han udsatte familien for, og hun har syntes at det var nemmest at lukke den dør. Men at være tilbage i byen, blive konfronteret med fortiden – sætter alt sammen tanker i gang.

I sommerhuset ved siden af bor en pæn ung mand, som Stine drages af. Og pludselig er det lidt ærgerligt, at der ikke er så meget pænt tøj med i kufferten, for hun vil gerne drikke vin med den pæne nabo og det ville måske skabe lidt mere balance i hendes og Anders’ forhold. For han har været hende utro og selvom den affære er slut, er der alligevel af og til et spøgelse imellem dem, i dobbeltsengen.

VM er en meget skøn fortælling om at være lidt fortabt, lige der midt i livet, hvor man har det hele og hvor man forventes at være voksen. Om tvivl, savn og ensomhed i tosomheden. Og hvad stiller man op med den der fortid, der spøger, selvom man slet ikke har brug for den. Sproget i bogen er letlæseligt, man fanges straks og romanen er særdeles velskrevet. Jeg kunne have ønsket mig mere tekst, flere sider, flere svar på spørgsmål man sidder med bagefter. Man er blevet lukket ind i Stines verden og vil vide mere om søsteren, barndommen, ungdommen, om Anders’ affære og om hvordan man kommer videre. Alt sammen fordi Stine er beskrevet så godt. Man føler med hende, hepper på hende og genkender så mange af hendes tanker.

Louise Østergaard debuterede i 2014 med romanen Ord, efterfulgt af Eva og nu VM.

Louise Østergaard, VM, Byens forlag, 2019, 170 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.