// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anja Ballegaard: Urtelykke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Anja Ballegaard: Urtelykke

Skrevet af den 19. oktober 2019 – 06:11Ingen kommentarer

“Urtelykke” af Anja Ballegaard er bare den fineste lille stofbetrukne bog, der ikke gør det store væsen af sig. Men inde i bogen finder du et udvalg af genkendelige lægeplanter, du kan bruge i din dagligdag og som urtemedicin.

Urterne præsenteres i alfabetisk rækkefølge, med det latinske navn, beskrivelse og egenskaber. På opslagene finder du også en illustration, der viser den enkelte plante. Her er gode råd til hvor og hvornår planten skal høstes eller indsamles og hertil er der opskrifter og gode råd til anvendelse.

Bogen er skrevet af Anja Ballegaard, der er optaget af naturens og planternes fantastiske evner til at gøre noget for din sundhed og velbefindende. Anvendelsen af planter og urter går langt tilbage i historien og Anja vil gerne genoptage og fastholde den tradition hvor planter, som en helt naturlig del, kan bruges i madlavning, til nydelse eller som en del af vores eget lille husapotek.

Anja Ballegaards eget urteeventyr stammer tilbage fra hendes morfar. Efter hans død arvede hun hans eksemplar af Lademanns Farve Flora. Anja har taget uddannelsen som Biopat og Naturopath i biologisk medicin og lige siden har urter spillet en stor rolle i hendes privat- og arbejdsliv.

Siden 2014 har Anja boet på landet på en økologisk gård, hvor hun indsamler masser af urter og afholder velbesøgte workshops.

Bogen er fint bygget op med læseafsnit og gode opslagsmuligher, hvis man leder efter en bestemt urt, eller hvis man leder efter urter der kan afhjælpe allergi, søvnbesvær, hovedpine m.m. Bagerst i bogen er der plads til, at du kan lave dine egne notater om de erfaringer du gør dig med urterne, om gode findesteder eller anvendelsesmuligheder.

Anja Ballegaard, Urtelykke, Aronsen, 158 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.