// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Héctor Abad Faciolince: Det fortabte paradis
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Héctor Abad Faciolince: Det fortabte paradis

Skrevet af den 24. august 2019 – 06:34Én kommentar

Gemt inde i de smukkeste colombianske bjerge nær byen Jericó ligger slægtsgården La Oculta, som går i arv til de tre voksne søskende, Antonio, Pilar og Eva Ángel, da deres friske mor Anita på 89 pludselig dør uden varsel. De har alle hver deres minder om gården, hver deres tilknytning til dette deres families paradis – eller for den ene af dem et helvede.

De tre bliver nødt til at tage en beslutning. Skal gården forblive i familien, eller skal den sælges? Det er de ikke enige om, og nu er det historien begynder, og Héctor Abad Faciolince tager os med på en rejse gennem tid og land. Gennem henholdsvis Antonio, Pilar og Eva hører vi om deres opvækst på gården, deres roller i familien, deres lykkelige og ulykkelige minder.

Antonio er flyttet til New York for at leve frit i et forhold til den flotte afroamerikanske mand Jon, langt væk fra de colombianske fordomme. Han har gennem mange år forsket i familiens slægt og tager læseren med på en rejse længe før byen Jericós oprindelse, familien Ángels rejse dertil og La Ocultas begyndelse.

Eva er netop kommet ud af et forhold med en langt ældre mand og er af natur flyvsk og rastløs. Hun oplevede sit livs værste mareridt på La Oculta. Den nat banden Musikerne i ly af mørket kom kørende til La Oculta i deres larmende biler for at straffe beboerne, efter de havde nægtet at sælge gården. Hun hader stedet for det. Hun hader, hvad hændelsen gjorde ved hende, og hvor bange og skrøbelig det gjorde hende.

Pilar bor på gården med sin mand Alberto og er den eneste af de tre søskende, der ikke vil sælge La Oculta. Hun har altid elsket gården højere end alt andet og gør sit bedste for at bevare den, som den altid har været. Deres børn er voksne og for længst flyttet hjemmefra, og gennem Pilar hører vi om det nære forhold og ansvar, hun altid har følt for La Oculta og sin familie. Selvom deres søn blev bortført for at presse penge ud af familien, kom det aldrig på tale at sælge.

Den latinamerikanske forfatter Héctor Abad Faciolince kan noget helt specielt med sine smukke beskrivelser af det colombianske landskab, klimaet og de mennesker, der bor omkring dem. Hans historie om hvad familien må gøre for at beholde La Oculta, skærer mig dybt i hjertet. Bogen er opdelt i små afsnit fordelt på de tre søskende, så historien langsomt bliver bygget op med hver deres fortælling og tilknytning til La Oculta. Det fungerede virkelig fint, og jeg strøg gennem bogen, åndeløs og berørt over familiens ofre for deres fædrene ophav.

Héctor Abad Faciolince: Det fortabte paradis, Forlaget Aurora Boreal, 327 sider, oktober 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.