// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chloé Esposito: Alvina Skyggesøster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Femikrimi, Roman

Chloé Esposito: Alvina Skyggesøster

Skrevet af den 7. august 2019 – 08:36Ingen kommentarer

Kender du den der følelse, når en bog, du forventer er én ting, pludselig er noget helt andet? Overraskelsen, forbavselsen og den umiddelbare mistro over for det, du netop har læst – det er sådan, jeg havde det med den første bog i Chloé Espositos Alvina-trilogi. For hold da helt op hvor var den morsom, chokerende og fuldkommen vanvittig.

Alvina Knightly er enægget tvilling. Hendes smukke søster, Beth, er gift med en flot, rig italiensk mand og bor i en luksusvilla på Sicilien. Beth har fået en perfekt lille søn til sit perfekte liv, og Alvina bor i London og har ikke ligefrem høstet den samme mængde succes. Hun drikker for meget, bor til leje i et lille værelse hos nogle idioter og har et relativt stort forbrug af mænd. Alt imens hun stadig ulmer af vrede over sin barndom i en familie, hvor deres mor kun havde interesse for Beth.

Da Beth sender hende den ene mail efter den anden, hvor hun nærmest trygler Alvina om at besøge hende, er Alvina først fuldkommen afvisende. Deres mor har altid forskelsbehandlet dem, og Alvina vil på ingen måde konfronteres med ”prinsesse” Beths perfekte liv. Der sker bare det, at Alvina bliver fyret for at se porno i arbejdstiden, bliver smidt ud af sin lejlighed og faktisk ikke har andre steder at tage hen. Pludselig sidder hun stangberuset på et fly til Sicilien for at se en søster, hun havde svoret, hun aldrig ville have noget med at gøre.

Alvina Skyggesøster er simpelthen den sjoveste bog, jeg endnu har læst i år. Hvad Alvina ikke gør og kommer ud for af fuldkommen vanvittige ting er ubegribeligt. Som da hun bliver stoppet i lufthavnens security med sin 28 centimeter lange vibrerende ’Mr. Dick’ og med tårer i øjnene må overbevise vagterne om, at hun ikke vil bruge den som våben i flyveren. Det er simpelthen så morsomt skrevet, at jeg flere gange lå flad af grin.

Det her er ikke en normal chick lit-bog. Det er Bridget Jones, der møder Shopaholic-bøgernes Becky Bloomwood og utroligt nok The Bride fra Quentin Tarantinos Kill Bill. Den er fyldt med sex, flotte mænd, skydevåben, lækre biler og meget, meget mere, som du umuligt kan begribe, før du har læst bogen. Selvom jeg undervejs måtte korse mig over de åndsvage ting, Alvina fik rodet sig ud i, og hendes til tider meget naive tilgang til alt muligt, nød jeg hver eneste side af denne vilde historie om søsterjalousi, den sicilianske mafia og sex i lange baner.

Chloé Esposito: Alvina Skyggesøster, People’s Press, 364 sider, april 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.