// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Beth O’Leary: Lejlighed til deling
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit

Beth O’Leary: Lejlighed til deling

Skrevet af den 10. juli 2019 – 06:43Ingen kommentarer

Sommer rimer jo nærmest på chicklit i solen, og Beth O’Learys debut er en af de gode af slagsen, så har du endnu ikke sommerens læsestak klar, så skal du tage denne her med.

Tiffy og Leon deler lejlighed. Ja, de deler faktisk også seng. Det lyder måske ikke så usædvanligt, men det er det, for Tiffy og Leon har aldrig mødt hinanden.

Tiffy har længe været i et on-off forhold med Justin, men deres seneste brud lader til at være endeligt, og Tiffy skal finde et nyt sted at bo. Det er bare ikke så nemt at finde en billig lejlighed i London. Leons bror sidder i fængsel for en forbrydelse, han ikke har begået, og Leon gør alt, hvad han kan, for at skaffe penge til en appelsag. Han arbejder som nattevagt på et hospice og kommer derfor på den ide, at han vil leje sin lejlighed ud fra kl. 18-8 og selv have lejligheden i de resterende timer af døgnet. Tiffy synes, det lyder som et godt tilbud, så hun slår til.

Tiffy og Leon lever deres separate liv i lejligheden, men begynder at kommunikere via Post-Its, og deres liv begynder lige så stille at flettes ind i hinanden. Da Tiffy en dag sover over sig, overrasker hun Leon i badet til begges store forfærdelse. Det er dog starten på et dybere forhold, som gennem bogen bliver stærkere og stærkere. Især da Leon føler, at han må beskytte Tiffy fra Justin, hendes psykopatiske eks, som har besluttet, at han vil have hende tilbage, koste hvad det vil.

Lejlighed til deling er chicklit, når det er allerbedst. Bogen er ikke sukkersød og klichefyldt, selvom den selvfølgelig har mange af de klassiske elementer fra genren. Den behandler også mere alvorlige emner som psykisk misbrug, stalking og svære familieforhold på en fin og troværdig måde, og man kan ikke undgå at falde for både Tiffy og Leon, som begge er lidt skæve eksistenser på hver deres måde. Fortællestilen, hvor synsvinklen skifter mellem personerne for hvert kapitel, fungerer virkelig godt og giver bogen en ekstra dimension.

Det er forfatterens debutroman, og den lover virkelig godt for fremtiden. Det er Projekt Rosie møder Jojo Moyes møder Bridget Jones, og det er vanvittigt underholdende, rørende og sjovt. Denne hjertevarme bog er den helt perfekte sommerlæsning!

Beth O’Leary, Lejlighed til deling, HarperCollins, 448 sider, oversat af Lene Støvring, maj 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.