// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mille og Kristian Sjøgren: Digitale nomader
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Eventyr, Livsstil, Rejsebog

Mille og Kristian Sjøgren: Digitale nomader

Skrevet af den 20. juni 2019 – 06:46Ingen kommentarer

Kender du også følelsen af, at hverdagene bare flyver af sted – den ene tager den anden – og livet går op i madpakker, arbejde, vasketøj og rengøring, mens du drømmer om mere frihed, mere eventyr og mere meningsfyldt tid med familien? Vi kæmper os frem mod weekenden, hvor vi endelig har lidt fritid og kan slappe af, eller mod næste ferie, næste åndehul.

Digitale nomader er et kærligt, men bestemt spark bagi til at få gjort noget ved drømmene, før det er for sent. Mille giver sit bud på, hvordan man kan ændre sit liv, så man får mulighed for at gøre det, man har lyst til, når man har lyst til det. Hvordan man får mere eventyr ind i hverdagen og hver dag lever det liv, man drømmer om.

Mille og Kristian lever som digitale nomader. Hun er uddannet skolelærer, og han er uddannet biolog. Da deres børn var 2 og 4 år, tog de en beslutning om at stå af hverdagsræset med fast job fra 9-17. Det gjorde dem ikke lykkelige, og det gav dem ikke mulighed for at udleve deres drømme. Så de omskolede sig til hhv. voiceover/podcaster og journalist, så de kunne tage deres arbejde med ud i verden. Siden da har hele verden været deres hjem og arbejdsplads.

I bogen fortæller Mille levende om nogle af deres eventyr, fx dengang de lavede hjælpearbejde i de colombianske favelaer, da de blev jagtet af en elefant i Sri Lanka eller var til bingospil i en lille flække i USA. Hun giver også et bud på, hvordan du selv kan blive digital nomade, og bogen indeholder en liste med forslag til jobs, man nemt kan varetage fra et hvilket som helst sted i verden, blot man har en internetforbindelse. Det kræver “bare” modet til at tage springet og udleve sin drøm. Derudover indeholder bogen praktiske beskrivelser af, hvad man gør med børnenes skolegang, økonomi, skat osv.

Mille gør desuden op med vores arbejdskultur. Hvorfor skal arbejdet fylde så meget, og hvorfor skal vi alle sidde i den foruddefinerede kasse, der hedder 9-17-job? Hvorfor er det samfundsmæssigt mere acceptabelt at sige “Far kan desværre ikke tage på fisketur med dig i morgen min dreng, for far skal på arbejde” fremfor “Jeg kan desværre ikke komme på arbejde i morgen, for jeg skal på fisketur med min søn”? Hvorfor vælger vi arbejdet fremfor vores børn og familie?

Hun kommer også ind på, hvorfor vi føler, at tiden går hurtigere og hurtigere, jo ældre vi bliver. “Jo flere store oplevelser du fylder dine dage med i løbet af et år, des langsommere går tiden. Sådan føles det i hvert fald, fordi vi måler tid i afstanden mellem store oplevelser. Det betyder også, at hvis du føler, at tiden går for hurtigt, så skyldes det formentlig, at du ikke laver tilstrækkeligt, der er mindeværdigt nok at kigge tilbage på.” Hvis du vil have tiden til at gå langsommere, skal du altså fylde dit liv mere flere og større oplevelser.

Når det så er sagt, er det bestemt ikke for alle at være digital nomade. Hvis du har behov for stabilitet, økonomisk tryghed og en forudsigelig hverdag, så er livet som digital nomade nok ikke noget for dig. Jeg vil dog stadig anbefale dig at læse bogen, for den viser en anden vej end den slagne. Der bliver også rusket kærligt op i den konventionelle livsanskuelse, hvilket fik mig til at overveje, hvordan jeg kan leve et simplere liv med mere frihed til de ting, der giver mig energi.

Jeg var begejstret for bogen. Den fik mig til at drømme stort, selvom jeg nu ikke tror, at det er noget for mig at være digital nomade. Men den har givet mig ideer, inspiration og værktøjer til, hvordan min familie og jeg kan få mere eventyr ind i vores liv. Nu er det bare om at finde ud af, hvilke drømme der skal realiseres først.

Mille og Kristian Sjøgren, Digitale nomader, Forlaget Voice & Writing, 314 sider, maj 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.