// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Kongens efterfølger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Matthew Arlidge: Kongens efterfølger

Skrevet af den 25. april 2019 – 06:19Ingen kommentarer

Helen Grace er tilbage i den hidtil bedste bog i serien. Hun kæmper videre med sine dæmoner og kommer regelmæssigt i BDSM-miljøet for at få jaget mørket på flugt. Men da der pludselig sker flere mord i miljøet, bliver det sværere og sværere for Helen at holde sin hemmelighed skjult.

Helen bliver kaldt ud til et mord i en S/M-natklub og bliver chokeret, da det går op for hende, at hun kender offeret, der har lidt en frygtelig død. Det lykkes hende imidlertid at skjule det, så hun ikke risikerer at blive taget af sagen. Hendes kolleger fornemmer dog, at Helen opfører sig anderledes end sædvanligt og presser sine underordnede til det yderste for at levere resultater.

Da morderen slår til igen, og offeret igen er en bekendt af Helen, begynder hun at overveje, om mordene har noget med hende selv at gøre, eller om det blot er en tilfældighed. Med det andet mord opstår der også for alvor uro i opklaringsgruppen, og Helen formår ikke at få styr på situationen på grund af det pres, hun selv er under. Samtidig er Helens nemesis, journalisten Emilia Garanita, på sporet af Helens hemmelighed, og hun vil gøre hvad som helst for at få Helen ned med nakken.

Helen står i et umuligt dilemma: Skal hun afsløre sin hemmelighed og dermed muligvis ødelægge sin karriere i politiet, eller skal hun holde på hemmeligheden og risikere afsløring, hvilket vil gøre konsekvenserne endnu større? Og hvad med morderen? Det er tydeligt, at denne har ikke tænkt sig at stoppe – ikke nu, hvor hævnen er inden for rækkevidde.

Bogen kommer virkelig stærkt fra start, og jeg var med det samme suget ind i plottet og den hektiske jagt på morderen. De korte kapitler medvirker til, at spændingen fastholdes, og jeg var hele tiden nødt til liiige at læse ét kapitel mere, indtil bogen pludselig var slut. Uden at afsløre alt for meget kan jeg sige, at den ender med noget af en cliffhanger, og jeg er virkelig spændt på, hvor Arlidge fører Helen Grace hen herfra.

Læs også vores anmeldelser af de fire første bøger i serien her.

Matthew Arlidge, Kongens efterfølger, Forlaget Jentes, 335 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.