// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gard Sveen: Bjørnen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Gard Sveen: Bjørnen

Skrevet af den 20. april 2019 – 06:53Ingen kommentarer

Hvordan kunne det umulige ske? Hvordan kunne en så ung pige fra Den tyske demokratiske republik snyde dem alle? I Gard Sveens senest krimi Bjørnen kommer vi med på en nervepirrende rejse, da en ung afhopper fra Den tyske demokratiske republik mod al forventning ender i Oslo. En handling der sætter gang i en masse uforudsigelige hændelser, der alle på tragisk vis udspringer af DDR.

Det er foråret 2016, og Tommy Bergmann får til opgave at løse mysteriet om en ukendt kvinde, der er fundet i søen i Enebæk i Norge. Familierne til forsvundne kvinder på samme alder bliver kontaktet, men politiets sikkerhedstjeneste tror, at kvinden er en efterlyst østtysk afhopper, som forsvandt sporløst i 1982. En ung kvinde kaldet Christel Heinze. Kort tid efter bliver Arvid Storholm, som er kendt for at være Norges største spion, og dennes kone fundet myrdet i deres fælles hjem. Det kan umuligt være et tilfælde, og Bergmann bliver trukket ind i en sag, der i værste fald kan koste ham hele hans karriere.

Bergmann forfølger et spor, der går tilbage til tiden efter den kolde krig i 1975’erne, hvor en sovjetisk spion kaldet Bjørnen havde den højeste prioritet i den norske sikkerhedstjeneste. Bjørnen var den eneste spion, de ikke fangede, og Christel Heinze tilsyneladende havde et forhold til ham. Men hvordan var det lykkedes hende at flygte fra det ene fangenskab i DDR, kun for at ende i et andet i jagten på frihed? Bergmann kan ikke lade sagen ligge, og efterhånden som han afdækker den ene lyssky hemmelighed efter den anden, peger beviserne i en helt anden retning end først antaget.

Bjørnen er den fjerde bog i Gard Sveens serie om Tommy Bergmann, og selvom du som jeg måske ikke har læst de tidligere krimier, skal du endelig ikke holde dig tilbage. Bjørnen er som en velinstrueret spionthriller med så mange små nuancer, der fik mig transporteret tilbage i tiden, mens en ung østtysk kvinde sneg sig godt og grundigt ind under huden på mig. Gard Sveen skriver nemlig, så karakterne får ansigt, og omgivelserne kommer til live.

Gard Sveen: Bjørnen, Forlaget Klim, 313 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.