// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rikke Dahl: Som om vi aldrig rigtigt fandtes
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Rikke Dahl: Som om vi aldrig rigtigt fandtes

Skrevet af den 11. april 2019 – 06:52Ingen kommentarer

Gamle hemmeligheder, ungdommens usårlige ubetænksomhed og nogle minder fortrængt, men aldrig glemt. En skyld, der fortærer den ene, men ikke den anden. Som om vi aldrig rigtigt fandtes er en thriller om, hvordan en ugerning kan fortære selv de bedste venskaber og efterlade en tomhed så stor, at den kun kan slukkes med døden.

Christin Lindberg får et noget uventet opkald fra Elisabeth, en gammel barndomsveninde hun bestemt ikke er interesseret i at blive genforenet med. Deres fælles veninde Kathinka er død. Men det er ikke det eneste, Elisabeth fortæller. Nikolaj er også død. Han blev fundet fordrukken og død i en grøftekant. Med et er Christin tilbage i sin barndomsby 20 år tidligere. Tilbage i en tid hvor Christins veninde Pauline var sammen med Nikolaj, og han var forsanger i bandet Smalltown Empire. Dengang hvor Christins største ønske var, at det var hende og ikke Pauline, der var sammen med ham.

Christin har ikke været hjemme siden dengang i gymnasiet. Hun rejste derfra, så hurtigt hun kunne, og har ikke haft kontakt med nogen derfra siden. End ikke hendes bedste veninde Pauline, som blev syg og måtte indlægges efter Smalltown Empires koncert i Rockgraven og Milans død. Christin kan ikke lade det ligge. Hun finder ud af, at Pauline stadig bor i samme hus, som hun gjorde dengang, og ringer til hende. ”Vi dør snart, Christin. Alle sammen” er det sidste, Pauline siger, inden hun lægger på. Beskeden efterlader Christin endnu mere forvirret og skræmt, og hun beslutter sig for, at hun må tage tilbage til den lille midtjyske by og redde Pauline. Spørgsmålet er bare fra hvem?

Jeg må indrømme, at jeg har en smule forbehold over for debutromaner, men jeg blev alligevel fristet til at dykke ned i denne over 450 sider lange thriller af Rikke Dahl. Og det var mit held. For ud over at bogen byder på et gennemtænkt plot med troværdige karakterer, så er sproget interessant og fængende. Stemningen er lagt fra første side, og mens Christins fortid langsomt afdækkes, udspiller en nutidig situation sig, efterhånden som den ene hemmelighed efter den anden ser dagens lys. Som om vi aldrig rigtigt fandtes er en stilsikker debut.

Rikke Dahl: Som om vi aldrig rigtigt fandtes, Turbine, 472 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.