// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 3
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 3

Skrevet af den 22. marts 2019 – 07:52Ingen kommentarer

Fimbulvinteren har sænket sig over Ravnsted og resten af Danmark. Froststorme hærger, folk dør af uforståelige sygdomme, og ingen forstår helt hvad der foregår. Undtagen synske Anne og hendes venner, naturligvis, for det er selveste Ragnarok, der nærmer sig. Anne er blevet opgraderet til Vølve, og nu sætter hun alt i ind kampen for at undgå Ragnarok.

Som i ethvert klassisk drama må Anne også sande, at der er en forræder blandt hendes venner. Vores unge heltinde kæmper altså ikke kun mod jætter, guder, sortalfer, Fenrisulv, Midgårdsorm og hvad vi ellers har af norrøne mytologiske væsener, men også for at skelne ven fra fjende. Er det Ragnarok, der er på vej? Hvem ønsker i virkeligheden Ragnarok og hvem forsøger at forhindre det?

Undervejs oplever Anne både svære valg, død og ulykke, svigt – og at svigte, og naturligvis den store kærlighed. Hun færdes hjemmevant blandt guder, i Asgård såvel som i Udgård, og bog 3 binder hele historien sammen til den sidste, spændende slutning.

Ravnenes Hvisken er en nyfortolkning af den nordiske mytologi, og det er virkelig godt tænkt. Der er mange gode påfund og skildringen af et Danmark, hvor sult og sygdom hærger, og befolkningen ikke aner hvad de skal stille op, er virkelig tankevækkende. Hvor tynd er civilisationens fernis egentlig, når isgletsjeren nærmer sig og guderne forlanger menneskeofringer?

Malene Sølvsten kan skrive, så siderne vender sig helt af sig selv. Det er godt. Til gengæld bliver plottet her i bog 3 flere steder endnu mere hullet og fortænkt end i bog 2. Guder, halvguder, hekse og alskens godtfolk blander sig i handlingen på mystiske tidspunkter, mens de holder sig væk – eller undlader at gribe ind – på andre, uden at det virker helt logisk. Besværgelser virker eller virker ikke alt efter, hvad der giver mest drama, og ikke efter om det skaber et sammenhængende, konsistent univers.

Det er faktisk synd synes jeg, for grundlæggende er det en rigtig god historie, der kunne være blevet endnu bedre, hvis historien havde været lidt mere stringent og de værste plothuller eller selvmodsigelser havde været lukket.

Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 3. 609 sider, Gyldendal. 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.