// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dan T. Sehlberg: Det brændende brev
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Dan T. Sehlberg: Det brændende brev

Skrevet af den 28. marts 2019 – 06:25Ingen kommentarer

Der var noget ekstremt dragende ved Det brændende brev, som fik mig til at lægge alle andre bøger til side for straks at læse den. Det var mystikken omkring de brændende breve, som aldrig kom de efterladte i hænde, og den gennemgående kærlighedshistorie, der fik min interesse vakt. Jeg blev på ingen måde skuffet.

Eva har netop forladt Niklas for at tage på et månedslangt ophold i Indien. Hun fortæller ham, inden hun rejser, at det er slut mellem dem, og selvom Niklas prøver at ændre hendes beslutning, er hun ikke til at tale med. Der er sket for meget mellem dem til, at hun kan tilgive ham. Det sidste ord, hun får sagt til ham, er så hadefuldt, at det efterlader Niklas tavs og handlingslammet. Den første nat Niklas er alene i huset, ringer telefonen. Evas fly er styrtet ned, og med det ramler Niklas’ liv sammen. Han kan ikke forestille sig en tilværelse uden Eva i sit liv.

Efter flere dage hvor Niklas drikker sig sanseløst beruset og barrikaderer sig i deres fælles hjem, hører han ved et tilfælde en mand ved flystyrt stedet tale om muligheden for, at de døde har efterladt sig et afskedsbrev. De såkaldte brændende breve er i høj kurs på det sorte marked, hvor de bliver bortauktioneret til højstbydende, og Niklas overbeviser sig selv om, at Eva må have skrevet en besked til ham. Han kan ikke bære tanken om, at hendes sidste ord til ham var så hadefulde. Han beslutter derfor at følge sporene dybt ind i en gådefuld verden, hvor flystyrt er på alles læber, og én mand har magten over dem alle. En mand forbundet med så meget død og ødelæggelse, at Niklas kan mærke mørket trænge sig ind på ham. Snart ved han, at han er den næste i rækken.

Jeg er virkelig begejstret for denne her bog. Historien om katastrofen, der rammer, og den higen, vi har efter svar, ligger så dybt i os som mennesker, at jeg straks følte en stor sympati for Niklas. Han er i dyb sorg over sit tab, og i den tilstand bliver al logisk sans fejet bort for det lille håb, der er for at få Evas sidste ord til ham. Så smuk og på samme tid så sørgelig en tanke.

Det mest overraskende ved bogen var, at den gik fra at være en spændingsroman til en roman med faldne engle og ondskab. Ikke at det gjorde noget dårligt for min læseoplevelse. Det brændende brev er en spændingsthriller med et overnaturligt tvist, så hvis du er af den overbevisning, at der måske er mere mellem himmel og jord, end vi umiddelbart går og tror, er det helt sikkert en bog, du skal læse.

Dan T. Sehlberg: Det brændende brev, Rosinante, 360 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.