// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Døden nær
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Døden nær

Skrevet af den 21. april 2019 – 06:53Ingen kommentarer

En ung kvinde på krykker bortføres på åben gade. Jack Reacher passerer tilfældigt i samme øjeblik og bliver ført med, da han forsøger at forhindre bortførelsen. De to bliver lænket sammen og smidt ind bag i en varevogn, der ræser gennem landet.

Reacher undrer sig over, hvem kvinden er. Selvom om hun er blevet kidnappet, virker hun helt rolig. Han finder ud af, at kvinden, hvis navn er Holly, er FBI-agent, men han fornemmer, at der ligger mere bag bortførelsen. Da han på turen får chancen for at stikke af, vælger han imidlertid at blive, for han kan ikke lade hende i stikken.

Mens Reacher og Holly bliver kørt tværs over USA, kæmper Hollys kolleger i FBI mod tiden for at finde ud af, hvor Holly er blevet af. Jo mere de finder ud af, jo mere tyder det på, at Holly er blot er en brik i et meget større spil. Et spil, der udgør en trussel mod nationens sikkerhed.

Reacher og Holly når deres bestemmelsessted – et øde område i Montana, hvor en højreorienteret milits holder til. Militsen prøver at få opfyldt en masse umulige krav mod til gengæld at udlevere Holly. Reacher og Holly undrer sig over de urimelig krav og må samarbejde for imod alle odds at finde ud af, hvad bortførernes virkelig mission er, og forhindre et blodbad af dimensioner.

Forlaget Jentas er begyndt at udgive de første bøger i Jack Reacher-serien, og heldigvis for det, for de første bøger er lige så gode som de sidste. Tempoet i første del af bogen var noget lavere end normalt, men tog til gengæld revanche, da først Reacher og Holly ankom til Montana. Især i bogens sidste del sad jeg med tilbageholdt åndedræt. Jeg er vild med Reachers ro, analytiske evner og knastørre konklusioner i selv de mest tilspidsede situationer, og jeg glæder mig til at læse om hans næste eventyr, når Jentas til maj udgiver den næste bog i serien.

Læs i øvrigt vores tidligere anmeldelser i Jack Reacher-serien her.

Lee Child, Døden nær, 447 sider, Forlaget Jentas, februar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.