// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dolly Alderton: Alt hvad jeg ved om kærlighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Roman

Dolly Alderton: Alt hvad jeg ved om kærlighed

Skrevet af den 20. februar 2019 – 08:04Ingen kommentarer

Sjældent har jeg leet så meget over en bog, og sjældent har jeg grædt så meget over den samme. Dolly Alderton skriver hudløst brutalt og ærligt om sit liv, så man skulle tro, hun var godt oppe i 40’erne og ikke kun i slut-20’erne. Hun er humoristisk, selvironisk, kærlig, klodset, fuldkommen vanvittig i sin opførsel og en person, jeg efter 330 siders læsning ikke kan andet end at holde af.

Journalist og forfatter Dolly Alderton kan om nogen fortælle om det at blive voksen. Hun skriver med en humoristisk tone om, hvad hendes forventninger til kærlighed, fyre og livet har været, fra hun var helt ung op til i dag. Om dengang hun som teenager først fik smag for drenge. Hun fortæller om sit store alkoholforbrug, spiseforstyrrelsen, der kom snigende, efter at hun fik sit hjerte knust for første gang, et forfærdeligt dødsfald af en, hun var meget tæt på, og hvor meget venskaber betyder gennem hele livet.

Alderton fortæller om sit liv, som var det en roman, hun skrev, alt imens hun leverer den ene skarpe observation efter den anden. Opskrifter på for eksempel ”Æblepizza med fuck-om-jeg-gider-is”, helt ekstremt tossede invitationer til fester, sms’er hun har sendt fra sin sambo Indias telefon, hvordan hun rejser landet rundt i jagten på en fest for ”sin vaginas skyld”, hendes timer hos sin terapeut og meget, meget mere. For det at blive voksen uden et mål, uden en plads i verden og uden at elske sig selv helt er ikke nemt, og Alderton har været så umådeligt meget igennem for at nå dertil, hvor hun er i dag.

Jeg glæder mig allerede til at genlæse Alt hvad jeg ved om kærlighed. Det er en bog, alle kvinder på den ene eller anden måde vil kunne se sig selv i. De vil uden tvivl føle en form for samhørighed i forhold til at få sat ord på de forvirrende teenageår og start-20’ere. Den første store kærlighed, det første brud. Forelskelsen, der ikke bliver gengældt, og tiden, hvor dine veninder har kærester, og du ikke har. Alkoholens dulmende effekt og følelsen af ikke at høre til. For hvem har ikke prøvet det? Læs bogen, og forær den til din bedste veninde. Den er noget så god.

Dolly Alderton: Alt hvad jeg ved om kærlighed, Hr. Ferdinand, 330 sider, januar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.