// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Luke Allnutt: Vi ejer himlen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Luke Allnutt: Vi ejer himlen

Skrevet af den 7. februar 2019 – 07:05Ingen kommentarer

Vi ejer himlen er den mest hjerteskærende historie om alle forældres største mareridt. Det liv, vi så ofte tager for givet, kan med ét blive taget fra os, og hvor langt vil du så gå for at redde dit barn?

Rob er verdens lykkeligste mand. Han er gift med sit livs kærlighed Anna, og sammen har de den smukkeste 5-årige dreng, Jack. Livet kunne ikke være bedre. En dag snubler Jack på legepladsen, og Rob og Anna undrer sig over, om han er ved at blive syg. For en sikkerheds skyld tager de ham med til lægen og opdager til deres store rædsel, at Jack har en livstruende hjernesvulst.

Familiens lykkelige tilværelse krakelerer, og selvom Rob og Anna prøver at være optimistiske, ser det ikke godt ud. De undersøger alle muligheder, der måtte være for at kurere Jack. Læser stolpe op og stolpe ned om eksperimentelle og ekstremt dyre behandlinger. Alt imens tiden stille rinder ud, skændes de mere og mere om alt muligt. De er ikke længere enige om, hvad de skal gøre for Jack, og snart falder hele deres liv fra hinanden.

Bogen er skrevet udelukkende fra Robs synspunkt, hvilket jeg synes var meget interessant. Den er ikke romantiseret, men nøgtern og ligefrem. Der er ikke lagt fingre mellem Robs mindre flatterende træk, efterhånden som han går i hundene, drikker sig halvt ihjel og opfører sig noget så usympatisk. Men selvom sproget ikke er forfinet, så er det en virkelig smuk historie om stor kærlighed. Robs grænseløse kærlighed til Anna og deres ubeskrivelige kærlighed til Jack.

Luke Allnutt har skrevet Vi ejer himlen efter selv at have været kræftsyg. Hans indlevelse og realistiske indblik i de behandlinger, han skriver om, giver bogen et virkelig godt fundament.

Vi ejer himlen er en bog, du husker længe efter, den er læst. Ikke nok med at jeg græd mig gennem en god del af bogen og bandede over livets store uretfærdighed, så var det også en utrolig smuk historie om kærlighed. Snyd ikke dig selv for denne læseoplevelse, men husk en stor pakke Kleenex, inden du går i gang!

Luke Allnutt: Vi ejer himlen, Gads Forlag, 383 sider, februar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.