// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amdi Silvestri: King
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Fantasy, Horror

Amdi Silvestri: King

Skrevet af den 31. januar 2019 – 06:58Ingen kommentarer

King er en dyster historie om en dreng, Simon, som vågner midt om natten og bliver jagtet ud af huset af Den Onde, et stort, grønligt monster med knivskarpe tænder og store horn, skræmmende og frygteligt. Da Simon flygter, taber han sin bamse, og han bevæger sig ind i en helvedesverden med gullige svovlagtige dampe, hvor jorden ætser og brænder. Der flyver grumme væsner med skarpe kløer og ansigter fra børn på himlen, der holder vagt og jager.

King har været Simons bedste ven, siden han kom ind i familien, da Simon var to år gammel. King opdager, hvad der sker, styrter ind efter Simons bamse og sætter så af sted ud efter sin Simon. Samtidig i den virkelige verden bliver Simon ramt af en flugtbilist. Simons far finder Simon i vejkanten og er opløst i gråd, men Simons distancerede mor er ingen steder at se.

Det er en fortælling om kærlighed og venskab. Det er båndet mellem to bedste venner, dreng og hund, som vi er vidne til. Vi ser farens kærlighed til sønnen i en panisk situation, og vi konfronteres også med fraværet af kærlighed.

Det er ikke helt en børnebog, men det er heller ikke nødvendigvis udelukkende en voksenbog. Historien og moralen om venskab henvender sig til børn og unge, men uhyggen og det makabre i teksten er dog bestemt ikke børnevenlig og appellerer i højere grad til teenagere eller voksne.

Jeg måtte også afslå mine døtres, på fire og seks år, gentagne anmodninger om at læse og kigge i bogen. De havde nemlig set sig varme på den søde schæferhund med bamsen i munden, der pryder forsiden.

King er illustreret af Christoffer Gertz Bech, og hans hånd sikrer, at bogen forbliver meget stemningsfuld med tydelige følelser, der spænder lige fra den søde bamse til hjertevridende ulykke eller skarp frygt. Bech har studeret ved kunstskoler i både Bruxelles og Paris og modtaget undervisning andre steder. Han underviser desuden selv nu i tegnekunst. Bech bidrager her med et ekstra lag til bogens fortælling.

Man kan kalde det for en illustreret novelle i børnebogsformat, for det er vel egentligt det, som King er. Men jeg synes, den er en læsning værd, hvis man godt kan lide det lidt makabre, og bogen er også hurtigt læst i én køre.

Amdi Silvestri: King. Calibat, 2018. 40 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.