// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » H.C. Andersen: Om jul
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Eventyr

H.C. Andersen: Om jul

Skrevet af den 24. december 2018 – 10:00Ingen kommentarer

Jeg har altid holdt meget af eventyr, og H.C. Andersen er en af mine absolut favoritforfattere, hvad det angår. Hans historier er så livagtige, at man kan dufte granen fra juletræet eller svovlet fra en svovlstik, der går ud. I Om jul hører vi gennem uddrag fra H.C. Andersens værker blandt andet om den danske jul, som er endnu klarere i erindringen, når H.C. Andersen er ude, end når han er hjemme.

I fortællingen Juleaften i Rom er H.C. Andersen i det bedste selskab og fejrer jul i Rom med Thorvaldsen og venner. I Juleaften i Berlin bliver han ikke inviteret til juleaften som forventet og må tilbringe aftenen helt alene. Der er sorger og glæder i alle H.C. Andersens historier, og Om jul er en fin lille samling af dem. Ud over erindringer om jul får vi en smagsprøve på H.C. Andersens allerbedste juleeventyr; Grantræet, Det gamle egetræs sidste drøm og den sørgeligste af dem alle; Den lille pige med svovlstikkerne. Alle eventyr der kan huskes, længe efter de er læst.

Gyldendals nye miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseender. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af store forfattere med noget på hjerte. Har du aldrig før læst H.C. Andersen, er dette en god lille smagsprøve.

Hver bog i Gyldendals nye serie Kolibri er en lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays, og så koster den kun 49,95 kr. (vejl.)

H.C. Andersen: Om jul, Gyldendal, 64 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.