// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gin Phillips: Vilde dyr
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Gin Phillips: Vilde dyr

Skrevet af den 31. december 2018 – 07:31Ingen kommentarer

Der var noget ved omslaget og beskrivelsen af denne bog, der fik mit hjerte til at banke hurtigere og min interesse vakt. For hvem er de vilde dyr? Er det de dyr, der står bag tremmerne og virker så tamme, trods den viden vi har om deres ophav, eller er det de grusomheder, vi ved, at mennesket har i sig, som gør, at vi i bund og grund kan ende som vilde dyr?

Joan tager hver dag sin fireårige søn Lincoln med i zoologisk have. Hun nyder kvalitetstiden og den faste rutine, de har omkring turen. Hun elsker hans kommentarer til alt, hvad de ser, og Lincolns store fascination af superhelte. Denne gang er tiden gået alt for hurtigt, og de må skynde sig igennem haven for at nå ud, inden porten bliver lukket. Det passer ikke den overtrætte Lincoln at gå så stærkt, og Joan må skynde på ham. Da de nærmer sig udgangen, er noget bare helt galt, og Joan må tage sin dreng i armene og løbe alt, hvad hun kan, i den modsatte retning.

Det bliver starten på tre timer i helvede for Joan og Lincoln. For hvordan kan hun få sin snakkesalige fireårige dreng til at være stille, så de kan gemme sig. Mørket kryber ind over den zoologiske have, Lincoln græder efter mad, og det er ikke længere dyrene, de er bange for. Hvordan får hun den næsten hysteriske Lincoln til at forstå, at de er i fare, hvis han giver den mindste lyd fra sig? Hvordan redder hun ham uden at give ham ar for livet?

Der er ikke grænser for, hvad Joan vil gøre for at holde sin søn i live. Selv når det indebærer, at hun er nødt til at gå på kompromis med, hvad der er rigtigt og forkert. Spørgsmålet er bare, hvor meget hun er villig til at ofre for deres overlevelse.

Vilde dyr er en velskrevet, intelligent og nervepirrende spændingsroman, der leder tankerne hen på skoleskyderier og andre helt igennem meningsløse drab på uskyldige. Har du selv børn, vil du uden tvivl sidde åndeløs og vende siderne så hurtigt, som du kan nå at læse dem. Bogen er derfor ufattelig hurtigt læst – nok fordi den er umulig at lægge fra sig, når først du er gået i gang. Jeg nød selv hver en side.

Gin Phillips: Vilde dyr, Hr. Ferdinand, 272 sider, december 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.