// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina von Staffeldt: Skibet fra isfjorden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Grønland, Krimi

Nina von Staffeldt: Skibet fra isfjorden

Skrevet af den 3. december 2018 – 13:00Ingen kommentarer

Tredje bind i serien om turistbureaumedarbejderen Sika Haslund er endnu bedre end jeg husker to’eren var. Med en stor indsigt i grønlandske forhold samt en god evne til at skrue et plot sammen, som gør sig godt under netop disse forhold, leverer Nina von Staffeldt endnu en gang en solid krimi.

Scenen er sat i nutidens Nuuk og Ilulissat på Grønlands vestkyst samt i nazitidens Tyskland. Og dette miks – som jeg normalt er skeptisk over for – fungerer rigtig godt. Sandsynligvis fordi plottet virker troværdigt og fordi handlingen i nazitiden virker troværdigt.

Kort fortalt handler historien om en tysk ubåd fra Anden Verdenskrig, som muligvis ligger et sted langs Grønlands kyst. Vi følger så dens vej dertil i 1944 og jagten på den i nutiden. Og det hele kulminerer i dramatiske øjeblikke. Hvorfor en bog om en jagt på en ubåd hedder ”Skibet fra isfjorden” ved jeg dog ikke.

For de, der allerede har læst de to første Sika Haslund-krimier er dette en naturlig efterfølger, som faktisk er bedre end to’eren. For alle andre er det også en god læseoplevelse, som ikke kræver at man har læst de to foregående. Men det bør man selvfølgelig også gøre.

Nina von Staffeldt: Skibet fra isfjorden. Milik Publishing, 2018. 327 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.