// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pia Konstantin Berg: Halvvejs rundt om søen 
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Pia Konstantin Berg: Halvvejs rundt om søen 

Skrevet af den 14. december 2018 – 07:42Ingen kommentarer

Nytårsnat år 2000 beslutter Christian og Helle sig for at gå fra hinanden. Der er ikke nogen hard feelings mellem dem. De er ligesom bare vokset fra hinanden de sidste par år. Især efter Helles sygdomsforløb.

De vil ikke fortælle deres børn det endnu. Hellere vente et par måneder, så børnene ikke skal have endnu mere smidt i hovedet nu, hvor Helle endelig er kræftfri. Nytårsmorgen forløber nogenlunde normalt, og derefter går dagene hurtigt. Helle er tilbage på job, og Christian kan ikke finde ud af, hvornår de skal sprænge bomben over for børnene. Har Helle mon fortrudt, og hvad vil han i det hele taget selv?

Da han render ind i en ung kvinde, en dag han er ude og gå tur med hunden, begynder han pludselig at mærke følelser, han ikke har haft længe. Følelser han ikke kan slippe, da Helle pludselig trækker i land og synes, de skal kæmpe for forholdet igen. Er det muligt at vende ryggen til alt det nye spændende og fokusere på familien igen? Kan han glemme den snert af frihed, han følte nytårsaften, da de besluttede sig for at blive skilt? Og er Helle i stand til at give Christian det, han ønsker, nemlig at sætte ham fri?

Historien veksler mellem Christian, Helle, deres teenagedatter Line, den otteårige søn Martin og den unge kvinde Katrine. Det er en god måde at komme ind under huden på alle i familien på og ekstra svært at vælge side. For her er ingen syndebuk. Det er livets uransagelige veje, der er på spil.

Jeg var især opslugt af Line og Martins tanker. De ar, de havde på sjælen efter deres mors sygdomsforløb, som de på hver deres måde prøvede at håndtere. Halvvejs rundt om søen er en virkelig fin samtidsroman om nogle meget aktuelle problemstillinger. Den er hurtigt læst, men efterlader sig alligevel en masse følelser. Det er en helt almindelig familie, der er ramt af noget, der kan ramme os alle, og det er det, der gør den så aktuel.

Halvvejs rundt om søen er første bog i en serie på fire, som strækker sig over to et halvt år i familiens liv.

Pia Konstantin Berg: Halvvejs rundt om søen, Byens forlag, 296 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.