// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rick Riordan: Percy Jackson – Lyntyven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Rick Riordan: Percy Jackson – Lyntyven

Skrevet af den 11. februar 2010 – 08:00Én kommentar

Selvom man vel egentlig kan sige, at de græske guder har været en kende umoderne de seneste par årtusinder, lever de i bedste velgående. De har fulgt med tiden ved at flytte Olympen, deres bosted, fra Grækenland til New York. Man skal jo være tæt på magtens centrum, og det formodes i denne bog at ligge lige omkring Empire State Building. Èn ting har dog ikke ændret sig – guderne er stadig glade for mennesker, og det kommer der stadig børn ud af.

Det finder Percy Jackson ud af, da det efter nogle interessante begivenheder viser sig, at han er søn af en græsk gud og at der findes indtil flere børn med tilsvarende ophav. Percy bliver meget hurtigt hvirvlet ind i gudernes interne stridigheder, da Zeus´s tordenkile er blevet stjålet, og Percy bliver beskyldt for at stå bag. Der er ikke andet for, end at Percy og hans venner må drage ud og lede efter tordenkilen.

Mere af handlingen skal ikke afsløres her, jeg vil nøjes med at sige, at Percy og hans venner kommer ud for adskillige sammenstød med monstre, guder og andre potentielle ubehageligheder på jagten efter tordenkilen. Der er med andre ord masser af spænding gennem hele bogen, som nok kan fange opmærksomheden hos læseren. Jeg synes dog, at persongalleriet er en kende unuanceret – man når ikke rigtigt at lære personerne at kende ordentligt før de kastes ud i alle mulige farer, hvor man helst skulle have udviklet sympati nok for dem til at frygte for deres liv og helbred.

Til gengæld fungerer forfatterens brug af græsk mytologi ret godt. Forfatteren drukner ikke læseren i baggrundsinformation om de græske guder, men der gives nok information til, at læseren ikke tabes, og i mange tilfælde sikkert også til, at læseren selv vil give sig i kast med at sætte sig ind i den græske mytologi. Hvilket nok vil være nyttigt på sigt, i hvert fald hvis man har tænkt sig at læse hele serien om Percy Jackson og de græske guder.

Percy Jackson – Lyntyven er det første bind i en serie på fem bøger om Percy Jackson og de græske guder. Serien er overmåde populær i USA, hvor forfatteren er fra, og kommer nu til Danmark både som bog og film. Bogen udkommer i dag, hvor også filmen har dansk premiere.

Rick Riordan, Percy Jackson – Lyntyven, Carlsen, Februar 2010, 384 sider.

Én kommentar »

  • Lotte Fogde siger:

    Har netop afsluttet bogen som oplæsning for mine børn på 4,7 og 10 år og de var vilde med den! En god blanding af spænding, humor og græske guder. Synes faktisk det er ok at man ikke kender figurene så godt for det øger spændingen om hvem der er forædder. Bogen har udløst mange spekulationer undervejs og googlen på de græske guder. Her venter vi spændt på 2éren.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.