// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marit Tusvik: I hans arme
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Marit Tusvik: I hans arme

Skrevet af den 15. oktober 2018 – 07:11Ingen kommentarer

Det skete på et sekund. En bragende forelskelse der rullede ind over hende, da han trådte ind i lokalet. Han var en smuk, høj mand, med grå stænk i håret og malerpletter på sine bukser. En rigtig kunstnertype. Ham ville hun kunne have det sjovt med for en tid.

23-årige Sofia har netop slået op med sin kæreste og er fast besluttet på at være en fri fugl. Så møder hun den 15 år ældre amerikaner Frank til premieren på en ny film. Inden længe begynder de at ses, så flytter han nærmest ind, invaderer hendes hjem og hendes privatliv. Han viser hende forskellige tegnetekniker, påtager sig en mentorrolle, som hun aldrig har bedt om. Hun kan ikke sige fra over for ham. Han vil hende jo kun det bedste, og da han bliver syg og indlagt, kan hun ikke få sig selv til at smide ham ud.

Som tiden går, bliver Sofia mere og mere i tvivl om sine følelser for Frank. Hun er afhængig af hans opmærksomhed, men flere og flere ting overskrider hendes grænser. Hvad er det han vil bruge hende til? Hvorfor vil han ikke have, hun skal ses med andre end ham?

Det her er en af de bøger, der får dig til at ønske, du kunne række ned i bogen og råbe karaktererne an. For magen til manipulerende menneske skal man lede længe efter. Marit Tusvik skriver så teksten kryber ind under huden på dig, og du selv står i den misligholdte stue og prøver at gå ud af døren uden at kunne. Hendes beskrivelse af Sofia, som selv kommer fra en familie med stærke holdninger til alt, sætter hele historien i et andet perspektiv. Sofia er ikke en sart mimose, der nemt kan manipuleres med. Nej, hun er en stærk ung kvinde, der ved hvad hun vil. Lige indtil Frank kom ind i billedet.

Marit Tusvik: I hans arme, Forlaget Batzer & Co, 242 sider, september 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.