// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cathrine Ryan Howard: Dødelig løgn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Cathrine Ryan Howard: Dødelig løgn

Skrevet af den 28. september 2018 – 07:59Ingen kommentarer

Alison tror, hun kender sandheden om, hvad der skete, da hun gik på college. Men gør hun nu også det?

For 10 år siden forlod hun Dublin, efter at hendes kæreste, Will, myrdede hendes bedste veninde, Liz, og flere andre unge kvinder. Han blev kendt som Kanalmorderen.

En dag banker det på hendes dør i hendes nye hjem i Holland. Udenfor står to irske betjente, der gerne vil have hende med tilbage til Dublin. Der er endnu engang en seriemorder på spil, og de mener, at det muligvis er Kanalmorderen. Men hvordan kan det være tilfældet, når Alisons ekskæreste sidder fængslet? Politiet mener, at han kan sidde inde med vigtige oplysninger om de nye drab. Men han vil ikke tale med politiet, kun med Alison. Alt det Alison troede, hun vidste om fortiden, bliver pludselig vendt på hovedet. Hun bliver tvunget til at se spøgelserne fra dengang i øjnene og hjælpe politiet i deres efterforskning, inden flere unge kvinder mister livet.

Bogen er en velskrevet psykologisk thriller i et roligt tempo. Historien er spændende, men man er måske efterhånden forvænt med masser af plot twists og overraskelser i bøger af denne genre, og dem var der ikke så mange af. Jeg kan dog godt lide, hvordan min indledende opfattelse af Alison, Will og Liz langsomt ændredes igennem bogen, efterhånden som jeg fik mere indblik i deres indbyrdes forhold via flashback-afsnittene. Det fungerer godt, at historien skifter mellem fortid og nutid, og at man ser historien fra flere synsvinkler. Det giver historien noget ekstra.
Overordnet set er det en god historie og et velfungerende plot. Jeg kan rigtig godt lidt Howards skrivestil, og jeg skal helt sikkert læse hendes næste bog.

Cathrine Ryan Howard, Dødelig løgn, Forlaget Jentas, 383 sider, juli 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.