// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cody McFadyen: Bødlens værksted
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Cody McFadyen: Bødlens værksted

Skrevet af den 30. september 2018 – 07:41Ingen kommentarer

Den højgravide FBI-agent Smokey Barrett og hendes team bliver kaldt ud til et boligområde i Colorado, hvor der møder dem et forfærdeligt syn. Tre familier er blevet myrdet på den mest rædselsvækkende måde. Da teamet undersøger sagen nærmere, finder de en bunker, der indeholder ren og skær ondskab. Det er nu op til teamet at finde den torturbøddel, der står bag de grusomme begivenheder. Det bliver ikke let, og de finder snart ud af, at det ikke kun er én fjende, de er oppe imod.

Bogen er delt op i tre dele. I den første del er der virkelig smæk for skillingen, og beskrivelsen af de grusomme forbrydelser er bestemt ikke for alle. Det er ganske blodigt og udpenslet. Ondskaben er til at tage at føle på.

Anden del er bare kedelig. Den består primært af to samtaler; en samtale mellem Smokey og en psykolog og en samtale mellem Smokey og ”Mr. Man”, som man i øvrigt ikke rigtig får uddybet hvem er, eller hvordan han passer ind i historien. Det virker, som om forfatteren har researchet en masse psykologi og filosofi og gerne vil vise, hvad han ved. Det bliver dog alt for tungt og historien uvedkommende. For min skyld kunne dette afsnit sagtens have været udeladt.

I tredje del skal Smokey og hendes team opklare forbrydelsen, men igen går det meste op i en masse snak og filosoferen end i egentlig handling, og det bliver desværre temmelig langtrukkent og igen kedeligt. Jeg havde mere end svært ved at motivere mig selv til at læse bogen til ende.
Dette var mit første møde med Cody McFadyen og Smokey Barrett. Jeg havde inden da hørt rigtig godt om serien, men jeg blev desværre temmelig skuffet.

Generelt virker bogen meget langtrukken, rodet og til tider temmelig urealistisk. Dialogen i bogen er mange steder kluntet, samtidig med at den ikke bidrager til historien eller fører den videre. Det virker, som om forfatteren gerne vil skrive smukt og svulmende, men det bliver i stedet kunstigt og prætentiøst. Det gør ikke tingene bedre, at selve oversættelsen/korrekturen også lader en del tilbage at ønske. Der er virkelig mange fejl i bogen, og sproget fremstår mange steder uelegant. Om det er forfatterens eller oversætterens skyld, skal jeg ikke kunne sige. Det ville i hvert fald have klædt bogen med en bedre korrektur, men måske kunne korrekturlæseren heller ikke holde koncentrationen gennem den lange bog, der sagtens kunne have været 200 sider kortere.

Cody McFadyen, Bødlens værksted, Forlaget Turbulenz, 522 sider, juni 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.