// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gregg Hurwitz: Orphan X – Det fjerde bud
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Gregg Hurwitz: Orphan X – Det fjerde bud

Skrevet af den 28. oktober 2018 – 07:15Ingen kommentarer

Den såkaldte “Nowhere Man” er en mytisk legende, en vandrehistorie der hviskes om. Det siges, at når virkelig desperate personer i nød kontakter ham, kan og vil han gøre alt for at beskytte og redde dem. Men han er ikke en legende, han er en mand af blod og kød.

Evan Smoaks personlige mission er at hjælpe de mennesker, der ikke har andre at søge hjælp hos. Han er også en mand med en farlig fortid. Som børnehjemsbarn blev han udvalgt til det tophemmelige, regeringsstøttede Orphan-program. Programmet havde til formål at optræne børn til at blive det perfekte hemmelige våben: lejemordere, som på papiret aldrig havde eksisteret. Evan var Orphan X.

Evan gør alt for ikke at komme tilbage i kløerne på regeringen. Han bruger al sin tid på at hjælpe folk i nød. Nu lader det dog til, at nogen er på sporet af ham. Nogen med samme evner og træning. Nogen, der kommer tættere og tættere på. Nogen, som vil udnytte Evans svaghed – hans arbejde som Nowhere Man – til at finde og eliminere ham. Orphan-agenterne opererer efter 12 bud, hvor fjerde bud lyder “Lad det aldrig blive personligt”, men det bud må Evan nu bryde. Det vigtigste bud er “Lad aldrig en uskyldig dø”. Men er han nødt til at ofre en uskyldig for at redde sig selv?

Der er fart over feltet i den første bog om Evan Smoak. Jeg fik lynhurtigt sympati for Evan. Han er en ensom sjæl, der som følge af sit “arbejde” ikke har familie eller venner. Man mærker, at han er plaget, selvom han hjælper folk i nød. Bogen puster til emnet selvtægt, for er det i orden at slå “de onde” ihjel for at redde uskyldige?

Handlingen skrider fremad i højt tempo, og jeg var godt underholdt hele vejen igennem til trods for de til tider lidt urealistiske metoder, der leder tankerne hen på James Bond og Jason Bourne. Hvis man godt kan lide vodka, får man en masse (unyttig) viden om fremstilling heraf, som jeg godt kunne have været foruden.

Hvis du er til Lee Childs bøger, er dette en bog for dig. Bogen er en spændingsmættet thriller, og jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien. Især da bogen ender med noget af et plot twist.

Gregg Hurwitz, Orphan X – det fjerde bud, Forlaget More Inside, september 2018, 428 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.