// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hella Joof: Dage med mildhed, modgang og mirakler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Opslagsværk

Hella Joof: Dage med mildhed, modgang og mirakler

Skrevet af den 1. oktober 2018 – 12:29Ingen kommentarer

Hella Joof er skøn. Og hun skriver skønt, humoristisk, opfindsomt og lige til. ”Dage med mildhed, modgang og mirakler” er endnu en bog fra hendes hånd – eller nærmere en almanak, der betegner årets dage. Der findes mange gode dage med succes og rigeligt at glædes over, men med lys følger mørke og derfor også de ærgerlige dage. Dem, vi alle helst vil springe over. Men nu har de fået et navn og en fællesbetegnelse i denne bog, og så er det slut med at skamme sig over det, for det sker for os alle.

Hella Joof betegner nogle af vores dage som ”Drømmedag”, ”Fryd på dåse-dag”, den vigtige ”Hvidvinsdag” og den for alle velkendte ”Øv-dag”. Bogen indeholder opskrifter på madlavning og livstagning, og Hella Joofs råd er så finurligt pakket ind i ærlighed og kærlighed, at det hele giver mening. På ”Årsdag” foreslår hun: ”Skriv et brev, mens du smiler, hvor du fortæller din elskede, hvorfor han eller hun er elsket. Rund hellere op end ned.”

Du kan læse en side ad gangen det næste år eller som jeg læse hele bogen på to dage. Undervejs er der stor sandsynlighed for, at du vil føle dig truffet. I hvert fald i nogle af ordene, for vi ved jo godt, at pjækkedage ikke er gode. Eller som der står under Multitaskingdag: ”Glem det”.

Denne bog er en glimrende efterkommer til ”Papmachereglen”, og jeg kan varmt anbefale at læse den, fordi den er så let at gå til. Du kan grine af det eller ryste på hovedet, men du kan også sagtens tage ordene til dig og finde de dage, der giver mening for dig lige præcis, hvor du er nu. Og skue lidt indad.

Dage med mildhed, modgang og mirakler, Hella Joof, Gyldendal, 492 sider, udgivet 1. oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.