// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hella Joof: Papmachéreglen (og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling)
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Hella Joof: Papmachéreglen (og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling)

Skrevet af den 21. november 2016 – 07:36Ingen kommentarer

Papmachéreglen er kort fortalt en selvopfyldende profeti: Hvis du til jul tænker, at du nok ender op med en gave fra din niece, lavet i papmaché, så er det lige præcis, hvad du får.

”Tænk på guld, tænk på diamanter … men tænk for guds skyld ikke på papmaché,” skriver Hella Joof. Dette er en af livets regler, der står i bogens indholdsfortegnelse sammen med blandt andet ”Birkes-reglen” og ”Benene på nakken-reglen”. Alle sammen regler, som ikke er opfundet af Hella Joof, men blot videreformidlet i hendes dejlige sprog.

Hella Joof er sjov. Og indsigtsfuld. Hendes kærlige tilgang til ærlighed kommer tydeligt til udtryk i ”Papmachéreglen”. Bogen er et regelsæt, som du kan bruge til at navigere gennem livet. Et regelsæt, der hjælper dig til at handle i omsorg for dig selv og for andre. Det meste ved du godt allerede, og derfor kalder Hella Joof også bogens indhold for banalt. Netop derfor er størstedelen af bogen så skønt befriende (noget af den er plat, men det overlever du at læse, ellers sker der ikke noget ved at springe en side eller to over).

Skøn bog, du kan have stående på hylden og tage frem, når du trænger til et grin eller at mærke, du er okay. Til dig, når du lige skal huskes på, at alt godt, hvor stort eller småt det måtte være, i Hellas terminologi fortjener at blive overøset med glimmer og sættes på den mentale kaminhylde som dit personlige trofæ.

Papmachéreglen (og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling), Hella Joof, Gyldendal, 202 sider, udgivet 10. oktober 2016