// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Vad Bruun: Roomies 3-4
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karen Vad Bruun: Roomies 3-4

Skrevet af den 10. august 2018 – 05:18Én kommentar

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år.

De første to bøger i serien Roomies handler om Sally, som flytter på kostskole. Hun har det rigtig svært i starten, fordi begge hendes forældre arbejder i udlandet, og hun savner dem meget.

Roomies 3: Hjemme godt, men ude bedst handler om, at Sally er ved at føle sig hjemme på Egelund kostskole. Hun kan mærke sommerfugle i maven, når Johan (den lækre dreng Sally er vild med) går forbi hende. En dag da Sally er færdig med at svømme, møder hun Johan ved Østfløjen. Hvad mon han vil sige til hende? Alle taler om besøgsweekenden, der er lige om hjørnet. Men da Sallys bedste veninde Mia kommer på besøg, står Sally over for et meget svært valg. Mia bliver bedste veninder med Sallys værste fjende. Hvad sker der mon, når Sally finder ud af det?

Roomies 4: Familie tur-retur handler om, at Sally er glad for sine roomies. Hun er også meget glad for Mikkel, som måske, måske ikke er ved at blive mere end en ven. Sally har det bare godt, der hvor hun er. Men en dag efter sidste time kigger hun på sin telefon. Hendes mor har ringet nogle gange, så det må være vigtigt. Da Sally endelig får fat på sin mor, bliver alt ændret. Hendes mor har bestilt en billet til Danmark. Men den dag hun kommer, er der en vigtig fest på Egelund kostskole. Skal Sally vælge at se sin mor, som hun savner, eller gå til fest på skolen?

Serien er rigtig god, fordi den har lidt af alt det, der gør den til en god historie. Blandt andet venindedrama, familiesavn, skoleskift og nye venner. Den beskriver spændende, hvordan det er at være på kostskole, og hvad der er godt og svært ved at være der. Bøgerne indeholder også Sallys egen håndbog for kostskoleelever, som er rigtig sjov. Den giver gode råd om, hvad man skal gøre og især ikke gøre, når man er på kostskole.

Serien henvender sig til aldersgruppen 10-13 år.

Karen Vad Bruun, Roomies 3-4, Forlaget Alvilda, november 2017

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.