// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanne Jul Jakobsen: Pralbønner for forbigående
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte

Hanne Jul Jakobsen: Pralbønner for forbigående

Skrevet af den 25. juli 2018 – 11:28Ingen kommentarer

Jeg beder for dem andre ser/ op til, fordi de engang har/ sagt noget klogt, eller/ overlevet/ en ulykke,/ eller en ulykkelig/ barndom./ Jeg beder for dem alle vil høre,/ og for dem, der bliver/ nødt til/ at tage fyrretusind/ for et foredrag.

Pralbønner er en sjælden lille digtsamling med noget på hjertet. Forfatteren er præst og hvert digt er en lille bøn for en bestemt mennesketype – det ovenstående citat er fra digtet ”Bøn for forbilleder.” Tag ikke fejl, dette er ikke en bønnebog eller en religiøs digtsamling, men derimod en både vittig og tankevækkende digtsamling om mennesket i begyndelsen af det 21. århundrede.

Her er vi alle sammen – de fordomsfulde, de forlegne, de foreløbige, de forkælede, alle os der er ”for”-etellerandet (og hvem er ikke det?) og vi får alle samme et lille prik af forfatterens spidse, men kærlige pen. Man smiler undervejs, når mennesketyper vi kender får en lille bøn med på vejen – for eksempel dem, der har flere kählervaser end de har vindueskarme – men man smiler også af sig selv, for ofte finder man en flig af ens egen mennesketype karakteriseret på to-tre linjer. På godt og ondt.

Andre gange giver digtene et lille stik i hjertet, ofte uventet, når hverdagens små idiosynkrasier bliver afdækket som udtryk for menneskets større eksistentielle ensomhed eller mangel på evne til at kunne leve op til egne og andres krav.

Læs Pralbønner for at blive klogere på dig selv og din samtid – og for at få udvidet din horisont i forhold til alle de mennesker, du bare ikke forstår…

Hanne Jul Jakobsen: Pralbønner for forbigående. Eksistensen, 128 sider. 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.