// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Véronique Ovaldé: Fugleliv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Véronique Ovaldé: Fugleliv

Skrevet af den 5. juli 2018 – 07:22Ingen kommentarer

Véronique Ovaldé, 1972, er en af Frankrigs mest læste forfattere. Hun debuterede i 2000 og har siden udgivet 8 romaner. Fugleliv var den første, der blev oversat til dansk.

I den sydamerikanske by Villanueva bor Vida Izarra med sin succesfulde mand Gustavo. De bor i en prangende villa med udsigt over havet. Villaens vinduer kan ikke åbnes, da Gustavo har fået installeret det bedste klimaanlæ, der kan skaffes.

Intet er for godt til Gustavo, og Vida er et smukt trofæ, han har hentet fra Vidas barndomsby Irigoy. I alle de år Vida har været Gustavos hustru, har hun gået hjemme, og selvom hun på det seneste har følt sig en smule rastløs, er hun nogenlunde tilfreds med sin tilværelse.

Efter en ferie opdager ægteparret Izarra, at nogen har boet i deres hus, mens de har været væk. Gustavo tilkalder øjeblikkeligt politiet, og overbetjent Taibo tager op til huset. Bortset fra mad og drikkevarer er der ikke forsvundet noget, og snart opdager Taibo, at andre huse har været beboet, mens ejerne har været bortrejste.

Kan det være Izarra parrets forsvundne datter Paloma, der har boet i husene? Efter et kæmpe skænderi med sin far sidste år, forlod hun villaen for ikke at vende tilbage. Vida tør ikke betro sig til sin mand, da Palomas navn ikke længere må nævnes i hjemmet.

Taibo påtager sig opgaven med at finde den forsvundne Paloma, og Vida overtaler ham til, at hun må komme med. Snart begynder en rejse, der ad datterens fodspor fører Vida tilbage til sin hjemby og til sine rødder. En rejse der vækker Vida fra det søvndyssende overklasseliv, hun i så mange år har levet.

Der er noget fortryllende over Véronique Ovaldés skrivestil. Beskrivelserne af de forskellige karakterer i bogen er så fine og finurlige, at jeg nød bogen, som var det en lækker æske chokolade. Den smukke Paloma, et navn der betyder due, lever som en fri fugl efter at have været spærret inde i et hus med vinduer, der ikke kan åbnes, en mor der ingen mening havde om noget og en marionetfører af en far.

Fugleliv
er en dejlig historie om kærlighed, tilfældigheder og om at finde sig selv igen.

Véronique Ovaldé: Fugleliv, Forlaget Etcetera, 288 sider, november 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.