// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sharon Bolton: Daisy i lænker
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Sharon Bolton: Daisy i lænker

Skrevet af den 2. juli 2018 – 07:482 kommentarer

Maggie Rose er en succesfuld forsvarsadvokat, som har fået nogle af de værste mordere frifundet fra fængslet efter dom, fordi hun finder hun huller i deres sager. Som hun selv siger på et tidspunkt, jeg ved ikke om de er skyldige eller uskyldige, jeg finder bare hullerne i deres sag, og ingen skal dømmes på et forkert grundlag. Når hun er færdig med en sag skriver hun om den og får den udgivet på bog. Hun er meget speciel med blåt hår, for stort tøj, meget spinkel og meget dygtig til sit job.

Derfor er det også til hende Hamish Wolfes støttegruppe vender sig for at få hjælp til Hamishs sag. For han, en meget flot og dygtig læge, er dømt for mord på kvinderne Zoe, Jessie, Chloe og Myrtle, som alle har det til fælles at være overvægtige – og de forsvandt i en periode inden for 1 ½ år. Med sig i bagagen har han også sit tidligere forhold til kvinden Daisy, som han datede for år tilbage, da de begge var studerende. Hun var også overvægtig, og der går rygter om en, at Hamish og hans venner udnyttede overvægtige kvinder og lavede videobånd med dem. Men spørgsmålet er, hvad der egentligt skete dengang, for Daisy forsvandt pludseligt, og samtidigt florerede en hårdnakket snak om et videobånd med titlen Daisy i lænker, som skulle vise Hamish og Daisy sammen – uden Daisys vidende.

Maggie Rose har i starten ingen intentioner om at hjælpe Hamish, men langsomt bliver hun spundet ind i sagen – måske også hjulpet på vej af hans flotte ydre. Måske er hun ved at havne der, hvor andre kvinder er havnet, kvinder, som skriver med livstidsfanger og gifter sig med dem, selv om de aldrig vil får et normalt forhold.

Politimanden Pete er ikke meget for, at Maggie interesserer sig så meget for Hamish og hans sag. Pete var manden som fangede Hamish, og han er ikke i tvivl om, at han er skyldig – selv om Hamish selv siger det modsatte. Men har Pete noget ar skjule i sagen?

Et er helt sikkert, og det er, at Maggie Rose kommer på noget af en opgave, og det gør Pete og hans folk også i jagten på sandheden, som viser sig at være skruet sammen på en måde, som også gør, at man som læser kommer på opgave. Imens er Hamish fanget bag fængslets tremmer, hvor alle er i kamp mod hinanden og kun den stærkeste vinder.

Sharon Bolton skriver meget spændende, og Daisy i lænker er en must-read for krimielskere. Hendes plot er godt gennemtænkt og ikke lige til at regne ud, det ene øjeblik er man sikker på at Hamish er morder det næste øjeblik er man sikker på det modsatte – og sådan fortsætter det til sidste side. Hun vandt i 2014 CWA Dagger in the Library for sine samlede værker, og jeg skal helt sikkert læse mere af hende.

Sharon Bolton, Daisy i lænker, Forlaget Jentas, oversat af Per Vadmand, 400 sider, december 2017

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.