// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Herman Koch: Middagen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Herman Koch: Middagen

Skrevet af den 27. juni 2018 – 06:25Ingen kommentarer

Det her er en af de bøger, der sætter tankerne i gang, for hvor langt vil du gå for at beskytte dit barn? De fleste vil nok sige, så langt jeg kan gå. Men hvad nu hvis din søn har gjort noget utilgiveligt? Noget som han burde straffes for, men som vil ødelægge hans fremtid. Vil du så beskytte ham?

Paul Lohman og hans kone skal ud og spise middag med Pauls bror Serge og svigerinde Babette. Det er som altid noget, han skal tage sig sammen til. Serge er en oplæst og selvglad politiker, som Paul intet har tilfælles med. Faktisk nyder Paul alle øjeblikke, hvor det går bare en smule skævt for Serge, så da det virker som om, Babette er meget oprørt over noget ved ankomsten til restauranten, godter Paul sig rigtig. Det er dog kun indtil, han opdager, at alle i selskabet bærer på den samme hemmelighed. En hemmelighed der omfatter brødrenes teenagesønner.

Inden længe bliver Paul sat i noget af et dilemma. Han skal vælge mellem at gøre det rigtige og derved ødelægge sin søns fremtid eller fortie sandheden. Mens samtalen folder sig ud, fører Herman Kock os med tilbage i Pauls liv. En forhistorie med vold og vrede som er tiet ihjel i familien Lohman. Er sønnen blot forudbestemt til at gøre de samme ting som sin far?

Herman Koch skriver fængslende om, hvad der er rigtigt og forkert. Om at skubbe grænserne for moral så langt, at de nærmest bliver udvisket. Plottet folder sig langsomt ud, og jeg blev overrasket til sidst. Sjovt nok efterlader det mig stadig forvirret. Der blev talt en masse om Pauls ødelagte forhold til sin bror og om Pauls fortid med en ukontrollerbar vrede. Jeg følte ikke, at bogen gav mig de svar jeg søgte. Når det er sagt, er Herman Koch en forfatter der skal læses, og det er uden tvivl en af de mere interessante bøger indenfor domestic noir genren, jeg har læst.

Herman Koch: Middagen, People’s Press, 306 sider, maj 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.