// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Deon Meyer: Kobra
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Deon Meyer: Kobra

Skrevet af den 17. juni 2018 – 07:12Ingen kommentarer

Denne bog er den fjerde i serien om politimanden Benny Griessel, en tørlagt alkoholiker, som prøver at balancere jobbet som politimand med en ny kæreste og kampen mod alkoholen.

Handlingen kommer lidt langsomt fra start til trods for et koldblodigt skyderi på en vingård. To sikkerhedsvagter og en tjener er blevet skudt, mens en fjerde mand savnes. Han er tilsyneladende britisk statsborger, men jo længere Benny og hans team kommer i efterforskningen, finder de ud af, at han måske ikke er den, han har givet sig ud for at være.

I starten er politiets eneste spor en række patronhylstre med en indgraveret kobraslange, og de famler i blinde, da de ikke kan fastslå identiteten på den savnede.

Da en lommetyv tages på fast gerning i at stjæle en pung i et indkøbscenter, dukker en ukendt mand pludselig op og skyder fem sikkerhedsvagter. Lommetyven flygter skrækslagen fra stedet, og morderen slipper væk. Tilbage ligger kun flere patronhylstre med kobraen indgraveret. Hvordan hænger dette sammen med de tidligere mord, og hvorfor går morderen nu efter lommetyven og dennes søster?

Da den engelske efterretningstjeneste MI6 og den sydafrikanske sikkerhedstjeneste efterfølgende går ind i sagen og forbyder Benny og hans team at arbejde videre på at finde lommetyven og morderen, går det op for Benny, at dette er meget større end nogle mord. Hvorfor er alle interesserede i den tilsyneladende harmløse britiske universitetsprofessor, der er forsvundet, og hvem vil ham til livs?

Selvom bogen starter lidt langsomt, kommer der hurtigt gang i handlingen. Den sidste tredjedel af bogen er temmelig hæsblæsende med flere overraskende plot twists, så vær parat til at miste lidt nattesøvn.

Deon Meyer er en prisbelønnet sydafrikansk forfatter og derfor foregår handlingen også i Sydafrika. Med den sydafrikanske historie og skellet mellem sort og hvid får bogen en ekstra dimension i forhold til den typiske nordiske eller engelske krimi.

Der er et lag mere i historien – noget usagt, som alligevel fylder. Desuden har forfatteren valgt at have en del sætninger med på afrikaans, hvilket giver bogen et anderledes udtryk.

Deon Meyer, Kobra, Forlaget Turbine, 404 sider, marts 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.