// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Selja Ahava: Pludselig falder ting fra himlen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Selja Ahava: Pludselig falder ting fra himlen

Skrevet af den 9. juni 2018 – 07:09Ingen kommentarer

Livet er fyldt med små tilfældigheder, ulykker og lykketræf, der vender op og ned på tilværelsen. Det må pigen Saraa sande. Først vinder hendes fattige kunster-faster den store gevinst i lotto, og flytter ind på en gammel herregård. Saraas far døber den Forstorgård, fordi den er alt for stor til den enlige faster og hendes får. Det er det smukke tilfælde.

Så sker det ubærlige: en isklump falder af et fly, lige ned fra himlen, og rammer Saraas mor, og med et er livet et andet. Saraa og hendes far flytter ind på Forstorgård, for i deres eget hus har de ikke lyst til at blive, og faderen synker ned i sin egen sorg og overlader Saraa til faster Anna.

Saraa tænker meget over tingene, men uden at kunne finde svar. Samtidig forsøger også hendes faster at finde svarene på de tilfældigheder, der igen og igen rammer hende. Et af svarende søger hun i Skotland, hvor en mand er blevet ramt af lynet fire gange. Tilfældigheder er bare et andet ord for skæbne.

Saraa forsøger at forstå, men det er svært at forstå når selv de voksne har givet op over for meningsløsheden i en pludselig, ufortjent død eller et barn, der ikke er, som det burde være. Hun søger hjælp hos Hercules Poirot, men også han har det svært med et drab uden drabsmand, en død uden mening.

Det er en meget poetisk og indfølende bog om sorg, livets tilfældigheder og tilværelsens meningsløshed. Man føler med Saraa, men uden det bliver klæbrigt eller melodramatisk. I stedet er det lavmælt og smukt. Pludselig falder ting ned fra himlen er en roman, der bliver hos en længe.

Ahava skriver i et smukt, stille og alligevel livskraftigt sprog, med stor forståelse for sine personers vanskeligheder med at få livet tilbage på sporet efter livets store omvæltninger.

Selja Ahava: Pludselig falder ting fra himlen. 211 sider, oversat af Lene Klit. Jensen & Dalgaard, 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.