// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Trine Villemann: Der var engang en dronning
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Kongehuset, Roman

Trine Villemann: Der var engang en dronning

Skrevet af den 22. maj 2018 – 17:45Ingen kommentarer

Det duer ikke at være alt for sart og alt for kongetro, når man læser journalisten Trine Villemanns roman ”Der var engang en dronning”. For lighederne mellem virkelighedens danske kongefamilie og den fiktive danske kongefamilie i bogen er slående. Men hvis man kan acceptere det, så bliver man særdeles godt underholdt af en fortælling, som er skruet ganske godt sammen og leveret med en stor portion humor og glimt i øjet.

Kort fortalt ligger landets dronning for døden. Og på sit dødsleje tænker hun tilbage på sit liv og ikke mindst sit samliv med sin særdeles voldelige prinsgemal med italienske rødder samt opvæksten for kronprinsen. Han har svært ved at falde ind i rollen som arving til tronen og kommende konge. I stedet vil han feste og leve et mere tilbagetrukket liv. Villemann formår at binde en elegant sløjfe på fortællingen og slutte flot af.

Prinsgemalens voldelige adfærd og seksuelle præferencer skæres dog lige lovlig meget ud i pap. Slet ikke nødvendigt at tage det så langt ud som Villemann gør. Men udover det, så er det ganske festligt og fornøjeligt, leveret med en stor grad af ironi og sarkasme samt en underliggende lidt udefinerbar sympati for kongehuset. For man fornemmer på en måde også Villemanns kærlighed til ikke mindst den fiktive dronning og den lettere kiksede søn og tronarving.

Trine Villemann er mangeårig royal reporter og har skrevet de to bøger ”1015 København K” og ”Kongen og dronningen af Grønland”, som er særdeles ligefremme og kradse bøger om virkelighedens danske kongehus. I ”Der var engang en dronning” får den lige en tand ekstra. Hun tager udgangspunkt i virkelighedens kongehus, men digter (forhåbentlig) et par ekstra lag på og går længere ud i ekstremerne. Og igen. Hvis man ikke er for sart og kongetro, så er det ganske underholdende.

Trine Villemann: Der var engang en dronning. Bogkompagniet, 2012. 319 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.