// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Meg Wolitzer: Stillingen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Meg Wolitzer: Stillingen

Skrevet af den 1. oktober 2018 – 07:43Ingen kommentarer

Året er 1975. Ægteparret Roz og Paul Mellow udgiver på toppen af deres store forelskelse en bog, der tager læserne med storm. En bog der symboliserer parrets store kærlighed, men som ændrer deres fire børn for evigt. Bogen hedder Lyst: Et pars rejse mod tilfredsstillelse. Den er detaljeret illustreret med parret selv som modeller og reklamerer med en hel ny stilling kaldet ”elektrisk tilgivelse”.

13-årige Michael Mellow opdager en eftermiddag en bog i familiens reol. Helt uskyldig, skinnende og ny står den mellem tilfældige kogebøger og bøger om hunde, som for at dæmpe bogens indhold. Michael kan ikke modstå fristelsen til at tage den ned. Men da bogens indhold viser sig for voldsomt til, at han kan rumme det alene, vælger han at inddrage sine søskende; Holly på 15, Dashiell på 8 og Claudia på 6. En handling der på hver sin måde mærker dem for livet.

30 år senere er Mellow-ægteparret for længst skilt, og børnene er spredt for alle vinde. Hver og især har de problemer med deres sexliv, og de har ganske lidt eller ingen kontakt til deres søskende. Da et forlag opsøger forældrene for at tilbyde dem at genoptrykke Lyst, sætter det hele familien på den anden ende. Trods udsigten til at tjene flere penge på bogen, har de alle hver især et traume forbundet med bogen.

Da jeg tilbage i 2015 læste Hustruen af Meg Wolitzer (som netop er filmatiseret som ”The Wife” med Glenn Close i hovedrollen), blev det årets bedste læseoplevelse for mig. Meg Wolitzer skriver helt fantastisk og om emner jeg aldrig før er faldet over. Selvom Stillingen er en noget anderledes bog, rummer den stadig Meg Wolitzers varme og humor. Jeg var især glad for, hvordan historien foldede sig ud efterhånden, som der blev sat fokus på en ny person. En virkelig dejlig, morsom og tankevækkende bog om dårlige valg, man kan træffe som forældre, også selvom de udspringer af stor kærlighed.

Meg Wolitzer: Stillingen, C&K Forlag, 352 sider, september 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.