// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ninka: Rejse i livet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samtalebog

Ninka: Rejse i livet

Skrevet af den 10. maj 2018 – 06:19Ingen kommentarer

Rygterne om Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederiks manglende evner til at formulere sig forståeligt og med en vis dybde får så rigeligt næring, når man læser ham fortælle om sin opvækst og sine tanker i en alder af 33 år i denne lille bog.

Det er journalisten Ninka, der lader kronprinsen tale og bogen er skrevet i jeg-form. Som om det er kronprinsen selv, der taler fra ende til anden.

Ninka og Pingo mødtes flere gange over en periode på omkring halvandet år. En periode, hvor kronprinsen blandt andet var på en lang slædetur på Grønland og i en periode, hvor han mistede sin højtelskede mormor, Dronning Ingrid. De to begivenheder bliver omdrejningspunkterne for historien, da vi hører kronprinsen fortælle om både sine forventninger til rejsen og sine oplevelser bagefter.

Det er på sin vis fint at høre den ”unge” prins tale om to af de vigtigste begivenheder i sit liv indtil da. Og netop det her med før og efter fungerer rigtig godt. Men man kan i længden ikke abstrahere fra Hans Kongelige Højheds banaliteter og dårlige formuleringsevner. Man skulle tro det var en 18-årig og ikke en 33-årig prins Ninka havde stillet båndoptageren op foran.

Bogen er dog værd at læse, hvis man har læst ”Under bjælken”, der kom sidste år og var en omfattende biografi, hvor kronprinsen, kronprinsessen, H.M. Dronningen og andre af de næreste udtaler sig om kronprinsen. ”Rejse i livet” er især interessant fordi det senere står klart, at Frederik faktisk mødte Mary mens bogen blev til. Det vidste vi andre dog først bagefter. Men set i det lys er det sjovt at læse kronprinsens lidt sørgmodige betragtninger om kærligheden.

Ninka: Rejse i livet – Kronprins Frederik fortæller til Ninka. Forum, 2002.