// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris Tvedt: Den som forvolder en andens død
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Chris Tvedt: Den som forvolder en andens død

Skrevet af den 8. maj 2018 – 07:14Ingen kommentarer

Forsvarsadvokaten Mikael Brenne støder en aften tilfældigt på en gammel flamme, Helle. Hun inviterer ham impulsivt med til et foredrag med en tidligere rockmusiker, Josef Mardal, som har siddet inde for vold, men som efter at have afsonet sin fængselsstraf har fået succes som forfatter. Det er starten på en velfortalt krimi, som er nr. 6 i rækken om Mikael Brenne.

Da Mardal nogle uger senere bliver tiltalt for mordet på litterære mentor, kontakter han Brenne og beder ham om at forsvare ham. Brenne tager sagen, da hans lille advokatfirma mangler penge og godt kunne bruge en stor sag med masser af medieomtale, men han er samtidig noget loren ved Mardal, som under sit charmerende ydre tydeligvis skjuler en mere rå og kynisk personlighed.

Brenne og Helle er blevet kærester, men da han påtager sig at forsvare Mardal, bryder Helle til Brennes store sorg og forbavselse med ham uden indlysende grund, og hun nægter at tale med ham.

Brenne forsøger på bedste vis at stable et solidt forsvar for Mardal på benene, men det er ikke nemt, når han ikke kender alle fakta, og når han og hans sekretær samtidig modtager trusler om, at han skal lade sagen ligge, for ellers vil det få alvorlige konsekvenser.
Da en anden kvinde med forbindelse til sagen findes myrdet, tager sagen en ny drejning, og Brenne er ikke længere sikker på, hvad der er op og ned, og hvem der taler sandt, hvilket gør, at han selv ender i livsfare.

Jeg havde ikke stiftet bekendtskab med Chris Tvedt og Mikael Brenne, før jeg læste denne bog, men dette er helt sikkert ikke den sidste bog, jeg har læst i denne serie. Historien er velfortalt og har et rigtig godt flow – så godt, at det kostede mig et par timers nattesøvn, fordi jeg var nødt til at læse den færdig.

Bogen blev i øvrigt nomineret til Rivertonprisen for årets bedste krimi i 2016.

Den som forvolder en andens død, Chris Tvedt, Forlaget Klim, 316 sider, marts 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.