// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Celeste Ng: Små påsatte brande
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Celeste Ng: Små påsatte brande

Skrevet af den 30. april 2018 – 07:11Én kommentar

Mia Warren er alenemor, kunstner og en fri sjæl. Sammen med sin datter Pearl rejser hun fra sted til sted og udfolder sin kunst, og denne gang er de landet i Cleveland, i villakvarteret Shaker Heights. Shaker Heights er et nøje planlagt og regelret boligområde med ressourcestærke familier, der mener at kende forskel på rigtigt og forkert. Et slags lukket samfund, der har det bedst med sine egne. Og Mias udlejer Elena er indbegrebet af denne orden og retskaffenhed. Elena ser dog sig selv som den store filantrop, og derfor kan hun godt lide at leje sit ekstra hus ud til folk, som hun føler hun dermed hjælper. De er hendes lille projekt. Men de skal helst mene det samme som hende. Og det skaber udfordringer.

Begge familier må sande, at mødet med mennesker kan rykke ved meget – på godt og ondt. Pearl bliver gode venner med Elenas børn og tilmed tiltrukket af den ene søn. Elenas ene datter, familiens sorte får, er tiltrukket af Mia og Pearls levemåde, og tilbringer meget tid med Mia og trækker sig længere væk fra sin egen familie, end hun var i forvejen.

Derudover opstår der et ophedet drama, da en af de rige familier i Shaker Heights forsøger at adoptere en kinesisk baby, der er blevet efterladt af sin mor på den lokale brandstation. Babyens biologiske mor, der i øvrigt er en god ven af Mia, fortryder og ønsker at få sit barn tilbage. Adoptionsfamilien er nære venner af Elena og Elenas mand kører sagen for dem i retten. Det sår splid, også mellem børnene.

Og denne splid gør Elena fast besluttet på at afdække sandheden omkring Mia og Pearl – for alles skyld naturligvis. Og midt i alt dette opstår der en lang række misforståelser og forviklinger, der truer med at få hele korthuset til at vælte.

Små påsatte brande er en rigtig god bog om, hvordan idealer og drømme støder sammen med virkeligheden. Om selvbedrag og menneskelige relationer. Om den dobbelthed der er i de fleste af os og om venskaber og ung kærlighed. Den er velskrevet og aktuel og meget medrivende. Hvis du ikke ved, hvad du skal tage med på sommerferien, så er denne bog et rigtigt godt bud.

Celeste Ng, Små påsatte brande, Hr. Ferdinand, april 2018, 351 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.