// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marie Melchior og Betina Hastoft: Morgenmad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Marie Melchior og Betina Hastoft: Morgenmad

Skrevet af den 10. april 2018 – 07:26Ingen kommentarer

Morgenmaden er et af de måltider, der lider mere og mere under vores i stigende grad fortravlede hverdag. Det er ikke en hemmelighed. Se på dit eget liv – eller kig hos dine venner og bekendte. Mange springer over, hvor gærdet er lavest, når det gælder lige præcis morgenmaden. Enten spiser de overhovedet ikke noget. Eller også vælger de den nemme og usunde løsning med en smurt bolle fra tanken eller en croissant hos 7Eleven på vej til arbejde.

Men hvad nu, hvis du egentlig gerne vil lidt mere? Hvad nu, hvis du er en af dem, der godt ved, at et sundt og nærende måltid til at starte dagen på er med til at åbne for alle sanseindtrykkene og lægge en god bund for de mange opgaver, du skal løse i dag? Bogen ”Morgenmad” kan give dig en masse af de svar, du leder efter.

For rigtig mange mennesker handler det om tid. Og derfor er det godt at være godt forberedt. Det er meget, meget let at være godt forberedt. Det viser madskribenten Marie Melchior og fotografen Betina Hastoft dig alt om i dette lette og meget brugervenlige værktøj til en god, lækker, sund og varieret morgenmad.

Bogen er inddelt i kapitlerne ”Frø & gryn”, ”Æg”, ”Brød & boller”, ”Toast”, ”Bowls”, ”Morgendrinks” samt ”Vafler & pandekager”. Det betyder, at du i perioder med mere tid, kan bladre lidt rundt og vælge mellem lækkerierne, og at du i perioder med mindre tid kan planlægge dig ud af tidsnøden med et godt morgenmadslager. Du skal i hvert fald vide, at du med denne bog ikke har mange undskyldninger tilbage for at skippe morgenmaden.

Det nye sort er grød, og netop grød har også fået et par sider i denne bog. Jeg er et gammelt nokkefår og forbinder for evigt grød med de sparerunder, vi oplevede i min barndom, og derfor bliver det en meget kold dag i helvede, før jeg igen kommer til at sætte tænderne i grød. Men jeg må sige, at selv de grødopskrifter, jeg får præsenteret her, skræmmer mig ikke. Og det er et rigtig godt tegn.

Jeg kan godt lide bøger, der udfordrer mine sanser en smule. Og det gør denne bog om noget så simpelt som morgenmad. Derfor kan jeg også kun anbefale den. Du bliver klogere, og du får lov at smage samt lave noget, der bare er rigtig lækkert. Og hvad kunne nogensinde være skidt ved den kombination?

Marie Melchior og Betina Hastoft, Morgenmad, Muusmann forlag, 171 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.