// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Signe Langtved Pallisgaard: Alle de liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Signe Langtved Pallisgaard: Alle de liv

Skrevet af den 30. marts 2018 – 07:17Ingen kommentarer

Solveig og Emilie er veninder og har været det, siden de var børn. De er taget på en rejse til USA, deres sidste fælles rejse og Solveigs sidste rejse. Solveig har nemlig fået konstateret den meget alvorlige og dødelige sygdom ALS og ved ikke, hvor længe hun har tilbage. Det er hendes ønske at komme på denne sidste rejse med Emilie.

Hun har også et andet ønske. At Emilie, der er forfatter, skriver lidt om det liv, Solveig ikke kommer til at leve. “Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket?”. Av. Men således bliver denne bog er stærk kombination af det, der rent faktisk sker og en forestilling om det liv, Solveig kunne have haft.

Udover Solveigs ulykkelige skæbne rummer bogen også en rammende beskrivelse af det paradoksale ved en dyb venskabsrelation, hvor man både vil gå gennem ild og vand for hinanden, men hvor der samtidig er et konkurrenceelement og en magtbalance, der konstant svinger.

Det er en fuldstændig fantastisk bog. Jeg er så rørt, at mit hjerte banker og tårerne presser sig på. Forfatteren har ladet sig inspirere af sit eget liv, hvor hendes bedste veninde har fået konstateret den alvorlige sygdom og man mærker virkelig denne her bog. Jeg er så imponeret og forfærdet på samme tid, og jeg kunne ikke lægge bogen fra mig.

Læs også anmeldelsen af forfatterens debutroman Et andet sted.

Signe Langtved Pallisgaard, Alle de liv, Lindhardt&Ringhof, februar 2017, 202 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.