// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Signe Langtved Pallisgaard: Et andet sted
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Signe Langtved Pallisgaard: Et andet sted

Skrevet af den 21. januar 2014 – 07:10Ingen kommentarer

Kvinde har alt. Sød kæreste, sød datter, lækker bolig. Kvinde møder mand fra fortiden på togtur og er sammen med ham. Så banalt at man lidt får lyst til at lukke bogen. Det handler om menneskers manglende selvkontrol og om trangen til liiige at se, hvordan det føles på den anden side.

Det er Annas historie, vi er vidne til, krydret med lidt familiesaga i form af en død lillebror, en spændende halvbror i Norge, som Anna tydeligvis er draget af og som selv bedrager sin kæreste i stort omfang og en bedstemor på dødslejet. Måske et forsøg på at tegne et samlet billede af vores hovedperson, det slår desværre bare ikke rigtig igennem før helt til sidst.

Bogen vækker indtil de sidste 20 sider ikke ret mange følelser i mig, og den sympati man måske kunne fatte for hovedpersonen i sit livs krise udebliver, på trods af hun slås med svære og modstridende følelser. For når man virkelig er forelsket og lader sig ydmyge gang på gang med sin egen familie som indsats, så er man langt ude. Jeg mærker det bare ikke. Mest af alt tænker jeg, at hun er en forkælet tøs, der skal tage sig sammen.

Alligevel læste jeg hurtigt videre. Signe Pallisgaard skriver rigtig godt. Det er handlingen, jeg synes, der halter lidt. Hun sætter en stærk slutspurt ind, men jeg ville ønske, at de forskellige elementer i historien var vægtet anderledes. Men det er en hæderlig debut, og det bliver spændende at høre mere fra hende.

Signe Langtved Pallisgaard, Et andet sted, Lindhardt og Ringhof, januar 2014, 235 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.