// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank

Skrevet af den 4. februar 2018 – 14:33Ingen kommentarer

Når en forfatter bliver sammenlignet med store navne som Delphine de Vigan, Jeanette Wall og Jonathan Franzen sætter det barren højt. Michael Frank fortjener at blive nævnt i det fine selskab. Jeg blev så tryllebundet af hans intelligente skrivestil og gennemarbejdede erindringsroman, der viser så anderledes en familie, at jeg til tider var overbevist om, at det var fiktion.

Michael Frank, der er af jødisk herkomst, voksede op i 70’ernes L.A., som den ældste i en drengeflok på 3. Hans mor var gift med sin brors kones bror, og familien var derfor kædet sammen på en temmelig særlig måde. Hans faster og morbror var ikke i stand til selv at få børn, så fra Michael var helt ung, betragtede de ham som den søn, de aldrig havde fået. Det lyder alt sammen smukt, men parret var ikke et normalt par, og fasterens excentriske måde at være på prægede hele familien. Harriet, Hankie eller Hank, som hun blev kaldt, havde sin måde at gøre tingene på. Føjede man ikke hendes ønsker, faldt man i unåde. Hendes magt over hele familien var så stor og urealistisk, at det kan forbavse selv den mest skeptiske læser. For hvordan én kvinde har kunnet tyrannisere hele sin familie så gennemført i så mange årtier, er ubegribeligt.

Michael beretter om sit liv fra han er ganske ung, til han er langt inde i sine voksne år. Hvordan Hankies magt satte så kraftige spor i en lille dreng, at de for altid vil være der. Hvordan hun med smiger og bebrejdelser igen og igen fik sin vilje. Uden omtanke for andre end sig selv og sine egne behov. Michael skriver med kærlighed og had om sin faster og morbror. Al den kærlighed og opmærksomhed de gav ham som barn, bliver konverteret til misbilligelse og foragt, da Michael bliver teenager og vælger at finde sig selv uden for deres fængslende tag.

Det tog mig nogen tid at komme igennem Den fabelagtige familien Frank. Ikke på grund af bogens kun 365 sider, men fordi hver eneste side er fyldt med informationer om områder, personer, familiens kælenavne, referencer til Hollywood og en hel masse litteratur. Det var som at tage hul på en gigantisk slikpose, som aldrig blev tømt.

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank, Lindhardt og Ringhof, 365 sider, januar 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.