// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Erik Storey: Intet mindre end døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Erik Storey: Intet mindre end døden

Skrevet af den 12. februar 2018 – 07:39Ingen kommentarer

Der er smæk for skillingen, højt tempo og rigtig god spænding i Storeys debutroman ’Intet mindre end døden’.

Hovedpersonen Clyde Barr er lige sluppet ud af fængslet i Juarez, Mexico, hvor han har været spærret inde i tre år på meget tvivlsomt grundlag. Han er en rigtig hårdkogt gut, vant til at klare sig selv i vildmarken og har en fortid som lejesoldat. Men han er træt af vold og død, og han længes efter isolation og fred så langt væk fra civilisationen som muligt. Men bedst som han sidder foran lejrbålet med en bøf på pinden, bliver han ringet op af sin desperate søster Jen, der tigger og beder ham og at komme hende til undsætning. Han lover hende at gøre alt, hvad han kan, før samtalen afbrydes. Der står han så, på bar bund, men løftet binder.

Han begynder jagten i Colorado, hvor han er vokset op med søsteren, men hvor han ikke har været de sidste 16 år. Deres to andre søskende ønsker intet at have gøre med dem. Det lykkes ham dog at finde et spor på en lokal bar, hvor en charmerende, men også hårdtslående kvindelig bartender beslutter sig for at gøre ham følge. Nu går den vilde jagt, ud i ingen-mands-land, hvor en sand psykopat, som Clyde kender fra fængslet, slutter sig til det lille team.

Det viser sig at være en lokal narkobaron, der holder Jen fanget, for han har brug for hende til en opgave. Den kan hun ikke undslå sig, men når den er udført, er hun død. Clyde er oppe mod professionelle og velbevæbnede banditter, da han skal forsøge at trænge ind på narkobaronens område i Colorados ufremkommelige skove. Om det lykkes skal ikke afsløres her.

Storey er et rigtig godt bekendtskab, da han forstår at skrue en thriller sammen med et godt plot, fine overraskelser undervejs og interessante karakterer. Han trækker på erfaringer på sine mange forskellige jobs som eksempelvis vildmarksguide, hundeslædekører og jæger. Det fornemmer man ikke mindst i de meget malende naturbeskrivelser, der giver en god kontrast til en ellers tætpakket aktion-drevet fortælling.

Erik Storey: Intet mindre end døden. Jentas Forlag. 263 sider. Oversættelse: Rasmus Klitgaard Hansen. November 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.