// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Cleave: Øje for øje
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Paul Cleave: Øje for øje

Skrevet af den 10. februar 2018 – 07:21Ingen kommentarer

Hvis en af dine nærmeste var ofre for en forfærdelig forbrydelse, ville du så ønske dig 5 minutter alene med gerningsmanden, så du kunne give igen af samme skuffe? Som kriminalbetjent i byen Christchurch har Theodore Tate ofte hørt pårørende ytre dette ønske. Da nogen pludseligt sørger for, at det kan ske, sætter det Tate på noget af en opgave.

Theodore Tate er tilbage på jobbet som kriminalbetjent efter en ulykke der sendte ham i koma. Hans kone og datter var inden da ude for en ulykke, som kostede datteren livet og gav konen hukommelsestab. Han er derfor hårdt ramt af ulykker, og da en voldtægtsforbryder bliver fundet dræbt, er det ikke med den største iver, at han forsøger at opklare mordet. Især ikke da det går op for ham, at morderen er en, der findes tæt på hans eget liv.

Paul Cleave har en evne til at skubbe til læserens moralske grænser. Hvornår er det rimeligt at tage et andet menneskes liv? Er det overhoved rimeligt? Vi kommer i kontakt med emner som dødstraf og selvtægt, og hvad der er rigtig og forkert.

Øje for øje er den fjerde af Paul Cleaves krimier, som foregår i byen Christchurch, og selvom det giver lidt mere baggrundsviden at læse bøgerne i rækkefølge, kan Øje for øje sagtens læses som en selvstændig krimi.

Paul Cleave: Øje for øje, Forlaget Jentas, 442 sider, oktober 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.