// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jolien Janzing: Audrey & Anne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Jolien Janzing: Audrey & Anne

Skrevet af den 9. december 2017 – 07:39Ingen kommentarer

I 1929 bliver to piger født med få ugers mellemrum. Piger der på hver deres måde fik deres navn skrevet ind i historiebøgerne, men med meget forskellige fortællinger. Dette er historien om Audrey Hepburn og Anne Frank.

Bogen starter i 1956, hvor Otto Frank besøger skuespiller Audrey Hepburn med et ønske om, at hun skal spille rollen, som hans datter i filmen Anne Franks Dagbog. Audrey føler sig smigret men også forfærdet. Hun har på ingen måde et ønske om at genkalde sig noget, der ligger som en mørk skygge over hendes barndom. En tid hvor hendes forældre sympatiserede med nazisterne, og hendes mor med alle midler forsøgte at opretholde det liv, de havde været vant til som adelige. Audrey blev nemlig født i Belgien, som datter af en baronesse, og Anne blev født i Frankfurt am Main af jødiske forældre.

Pigernes oplevelser er meget forskellige, selvom skæbnen bringer dem begge til Holland, der ved krigens start var neutralt. Annes familie flygter til Amsterdam, hvor de håber på at finde sikkerhed, og Audreys familie flytter hjem til familien i Arnhem efter, at hendes far har forladt moderen. Situationen spidser til, da Holland bliver besat af tyskerne. Audrey må ændre sit engelskklingende navn til et mindre bemærkelsesværdigt, og hendes brødre bliver nødt til at flygte for ikke at ende i arbejdslejr. Imens går Anne under jorden med sin familie.

Selvom vi kender til det endelig udfald, sidder man som læser med hjertet i halsen og vender siderne så hurtigt, det nu er muligt. For kunne det tænkes, at historien blev skrevet om, og Anne nåede at undslippe sin skæbne? Derudover var det meget interessant at læse om Audrey Hepburns opvækst med en fraværende far og en mor, der havde svært ved at knytte sig til sin datter, kontra Anne Franks opvækst med en familie, der ville gøre alt for at blive sammen. Audrey & Anne er en vellykket historisk roman og kan varmt anbefales.

Jolien Janzing: Audrey & Anne, Forlaget Turbine, 300 sider, oktober 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.