// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Madsen og Sissel Bøe: Troldeliv – Fem historier fra højen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Peter Madsen og Sissel Bøe: Troldeliv – Fem historier fra højen

Skrevet af den 5. november 2017 – 07:54Én kommentar

Vi er fans! Har allerede anbefalet den til andre børnefamilier og spottet andre bøger i serien, som vi gerne vil have.

Troldefamilien fra Troldehøj var ukendt for os, da vi modtog denne store billedbog, og som mor var jeg en smule skeptisk, da jeg åbnede bogen og så et hav af troldebørn med forskellige umulige navne. Der skulle vejret lige trækkes dybt ind. Det er nogle kringlede navne, som ikke er så nemme at huske, men det gjorde intet i fortællingen, viste det sig.

De to troldetvillinger, Paja og Pajko, er drivkræfterne i de fem historier, og de er ret skønne sammen: som nat og dag, men alligevel kærlige over for hinanden. Min datter og jeg blev straks vilde med karaktererne og de fem historier om dem. De er sjove, og som voksen er jeg glad for, at der er et islæt af næstekærlighed og omtanke gemt i fortællingen.

Farfar spurgte, hvorfor bogen var god, og min datter svarede: ”Fordi den er dejlig, fordi den er sjov, og de trolde er så søde.” Så fås det næsten ikke bedre. Illustrationerne i bogen er skønne, for de er flotte og nemme at afkode – intet abstrakt her, blot fine og bløde tegninger, som børn elsker. Derfor kan vi sagtens give bogen vores varmeste anbefalinger.

Der findes også en julekalenderbog, du kan læse vores anmeldelse ved at klikke på dette link.

Troldeliv – Fem historier fra højen, Peter Madsen og Sissel Bøe, Forlaget Alvilda, 160 sider, udgivet 5. oktober 2017

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.