// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv for de mindste: Hvor er Kubbu?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv for de mindste: Hvor er Kubbu?

Skrevet af den 18. december 2018 – 06:29Ingen kommentarer

Nogle bøger kan mere end bare at fortælle en historie. Især børnebøger har ofte interaktive elementer, der gør det endnu mere interessant for de små læsere. Og når kombinationen af de to er til stede, så er interessen stor.

Sådan en bog er Troldeliv for de mindste: Hvor er Kubbu?. Den har alle elementer; det er først og fremmest, og vigtigst, en god, sjov og velskrevet historie for børn, men derudover har den flere interaktive elementer, fx låger, der kan åbnes, og små brikker man kan flytte rundt med i takt med fortællingen og som også kan løbe gennem døre, der er skåret ud i bogen. Og så er den i lækker kvalitet.

Troldene Paja og Pajko elsker frøen Kubbu og Pajko kan ikke sove uden den. Men en dag da troldemor kalder på dem og siger, at de skal i seng, kan de ikke finde Kubbu. Han er stukket af! Men de kan se hans fodspor og skynder sig efter ham rundt i troldeland. Undervejs kigger de i skabe og krukker og løber gennem døre fra sted til sted i jagten på Kubbu.

Der følger tre brikker med – Paja, Pajko og Kubbu – og det er således oplagt at læse den for flere børn ad gangen, da de kan styre en brik hver og dermed lege med i historien. Jeg synes, det er genialt, og denne bog var et stort hit for både min 2 årige og 4 årige testlæser.

Bogen har flotte billeder, som det er nemt at for små læsere at følge med i, historien er fortalt i et børnevenligt og letforståeligt sprog, og der er også sjove rim og remser undervejs.

Endnu en anbefalelsesværdig kvalitetsbørnebog fra forlaget Alvilda.

Vi har tidligere anmeldt flere bøger i samme serie, for eksempel Troldeliv: Fem historier fra højen , Troldeliv: Julekalenderbogen, Troldeliv: Brunpels, og Troldeliv: Troldsuppe.

Du kan også besøge Troldehulen, troldene og menneske bag Troldeliv på Troldelivs hjemmeside.

Sissel Bøe & Peter Madsen, Troldeliv for de mindste: Hvor er Kubbu?, Alvilda, november 2018, 18 sider.